Въпреки че мъжете и жените могат да страдат от едни

...
Въпреки че мъжете и жените могат да страдат от едни
Коментари Харесай

8 болести, които засягат мъжете и жените по различен начин

Въпреки че мъжете и дамите могат да страдат от едни и същи болести с сходни или идентични признаци, някои от тези болести ги засягат по друг метод. Възможно е при някои заболявания дамите да развият по-обстойна симптоматика, а при други заболявания мъжете ги претърпяват доста по-тежко. Това е повода най-общо дамите да живеят малко по-дълго спрямо мъжете.

Ето някои болести, които засягат по друг метод мъжете и дамите:

1. Оплешивяване

С напредването на възрастта мъжете е доста по-вероятно да оплешивеят спрямо дамите. Най-честият вид оплешивяване е начело, при което челото като че ли се уголемява все по-назад към темето. Може също да оплешивеят откъм гърба във формата на огромен кръг. Причината е, че тестостеронът при мъжете оказва доста по-силно въздействие върху косата им, в сравнение с при дамите. Тестостеронът се преобразува в хормона дехидротестотерон, който е главният провинен осата да става все по-тънка и къса.

Оплешивяването при мъжете може да стартира още от 20-те им години. Докато при дамите може да стане очевидно чак на 50-60-годишна възраст.

2. Акне

Жените страдат от акне най-много по време на менструалния си цикъл, бременността и интервалът по-късно, както и менопаузата, защото настава хормонален дисбаланс. И двата пола може да страдат от акне от тийнейджърска възраст до късна зряла, само че при мъжете като цяло продължава по-дълго време, тъй като създават себум, характерен мастен секрет, отделян от мастните жлези, виновен за причиняването на акне.

3. Множествена склероза

Множествената склероза е 2-3 пъти по-често срещана при дамите, в сравнение с при мъжете. Затова пък при мъжете нормално протича доста по-тежко.

4. Остеопороза

При дамите е 4 пъти по-вероятно да страдат от остеопороза спрямо мъжете. Това положение е най-често срещано при дамите над 50-годишна възраст. Това се дължи на обстоятелството, че костите на дамите са по-леки и по- тънки.

Следва продължение по тематиката.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР