Въпреки че краят на живота е един и същ за

...
Въпреки че краят на живота е един и същ за
Коментари Харесай

Към кой от четирите вида стареене спадаме

Въпреки че краят на живота е еднакъв за всеки човек, пътят ни до постоянно него е друг.

Оказва се, че стареенето може да се раздели в четири категории - съгласно това коя част от организма ни е предразположена към най-ускорена деградация.

Това оповестява нов отчет, оповестен в Nature Medicine, който дефинира стареенето като метаболитно, чернодробно, бъбречно и имунно.
 Снимка 461673

Проучването разкрива, че тези четири категории играят съществена роля в цялостното стареене на организма на всеки. Показва също, че, уви, човек може да бъде по-предразположен както към една, по този начин и към няколко от тях.

Така в случай че тялото ни е предразположено към имунно стареене, организмът ни създава повече противовъзпалителни антитела и с напредването на възрастта започваме да страдаме от повече заболявания, обвързани с имунитета на тялото.

Към чернодробно и бъбречно стареене са предразположени хората с по-висока кръвна захар и първи проблясъци на диабет.
 Снимка 461672

При метаболитното стареене човек е по-предразположен към закъснение на процесите в тялото и болести, свързани с взаимоотношението сред органите и способността на тялото да почиства отрови и нездравословни детайли.
 Гневът, тъгата и страстите, които ни състаряват най-бързо
Гневът е по-опасен от тъгата

Защо е добре да го направляваме

Идентифицирането на типа стареене, към който спадаме, може да ни помогне да създадем своевременни промени в метода си на живот, тъй че оптимално дейно да противодействаме на деградацията на дадени системи в тялото.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР