Въпреки че излежаването след потапяне на плажа или басейна е

...
Въпреки че излежаването след потапяне на плажа или басейна е
Коментари Харесай

Внимание: Не стой с мокър бански дълго време!

Въпреки че излежаването след потапяне на плажа или басейна е най-приятно, то не е изключително потребно интимните ти елементи.

Ако си решила да прекараш през целия ден край водата, е обикновено да останеш с банския си през множеството време. Но в случай че правиш паузи от плуването, престоят с бански не е най-хубавата концепция.

Вероятно знаеш, че памучното долни дрехи е по-подходящо, защото разрешава прекосяване на повече въздух и изпаряване на повече влага.

Именно поради материите, от които са направени плажните костюми (сред които памукът отсъства) не е потребно гениталиите ти да стоят с влажен бански по няколко часа.

Проблемът е, че влажният костюм съставлява среда, в която се развиват микроорганизми.

Д-р Алиса Дуек споделя, че бактериите се развиват точно в топли и влажни места като банските ни . Те могат да се окажат причина за следните затруднения:

Инфекция на уринарния тракт – За страдание, се среща постоянно при дамите. Въпреки че терминът разказва зараза в частите от наименованието, възпаленията, които стартират и остават в пикочния мехур, са също мъчителни.

Ако не се третират в точния момент, те могат да преминат към уретрата, а оттова и към бъбреците. Затова в случай че имаш подозрения за сходна зараза, съветът от експертите е да потърсиш здравна помощ и направиш нужните проучвания.

 жена басейн бански плаж Unsplash

Гъбична зараза – Влажната среда, основана от мокрия бански костюм, може да промени равнището на pH и докара до зараза. Този вид възпаления са неприятни поради сърбежа, сухотата и болката при уриниране, както и отделянето на гной.

Бактериална вагиноза – Тя нарушава pH салдото и си наподобява по признаци с горното положение. Тази зараза се лекува с антибиотици, по тази причина не пропускай визитата на лекарския кабинет.

 жена басейн бански плаж Unsplash

Стоенето по влажен бански обаче е рисково единствено в случай че го правиш постоянно. В подобен случай е добре да се преобличаш със сухи облекла , с цел да намалиш риска от инфекции.

Друг метод да предотвратиш нежеланото прекарване е да си вземеш душ или изплакнеш с вода преди да замениш банския със изсъхнало долни дрехи.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР