Въпреки че имаше много ясна идея, убедително присъствие и беше

...
Въпреки че имаше много ясна идея, убедително присъствие и беше
Коментари Харесай

Сътрудник на Ружа Игнатова: Сигурно е убита

Въпреки че имаше доста ясна концепция, безапелационно наличие и беше доста умна, тя беше незапознат управител, който съзнателно се обграждаше с хора със слаби умения, споделя за нея още сътрудникът й

Франк Шнайдер, някогашен началник на разследващата организация в Люксембург, експерт по корпоративна сигурност и апетитен като основна фигура в OneCoin, заяви за пръв път, че до последно Ружа Игнатова е имала "свои хора " в София, които са я предупреждавали за идни дейности на органите на реда и са я съветвали по кое време да напусне страната, с цел да не попадне в тези акции, написа

"Криптокралицата ", както я нарекоха медиите, е измежду десетте най-издирвани лица от ФБР по съмнение за машинация в размер на милиарди долари. Но през есента на 2017 година, малко преди да изчезне, тя е казвала, че за нея е най-безопасно да е в България.

В изявление, оповестено предходната седмица, до момента в който изчаква дефинитивно правосъдно решение във Франция за изгонване в Съединени американски щати, Шнайдер е питан знае ли какво се е случило с Ружа Игнатова. Той отвръща, че евентуално е убита. "Надявам се да не е по този начин, само че не съм видял никакви доказателства за противното. "

Пред италианското издание Notizie Geopolitiche (NG) Шнайдер отхвърля съмненията, че е оказал помощ на българката да избяга и да се скрие - изказване, което било тръгнало от показания на брат ѝ Константин след арестуването му през 2019 година в Лас Вегас.

Той показва, че се е чул с нея за последно в края на октомври 2017 година

"Около 20 октомври Ружа ми сподели, че би трябвало за малко да прескочи до България, което я посъветвах да не прави, само че тя смяташе, че това е най-безопасното място за нея, откакто знаеше, че прокуратурата на Южен Ню Йорк към този момент се интересува от нея, а гаджето ѝ Армента сътрудничеше с ФБР против нея. ", предава "Дневник ".

В изявлението той споделя, че са знаели по това време за проекти на Съединени американски щати тя да бъде арестувана, като се инсценира благодарение на Джилбърт Армента покана в Коста Рика за среща с претендент да купи OneCoin от нея.

"Ружа записваше всичките си диалози с Джилбърт, както желаеха нейните високопоставени контакти в България, които възнамеряваха да се опълчват на скандалните проекти на американците. Посъветвах я при тези условия да не пътува. Но тя изясни, че нейните хора в България са ѝ споделили да напусне страната на 25 октомври, тъй като ще има полицейска акция по линия на правното съдействие с Германия ", твърди Шнайдер.

В реалност това е извършено месеци по-късно, споделя Шнайдер, и счита, че българските управляващи са желали да си основат оправдание пред Берлин, с цел да отговорят, че Ружа била отвън страната и нямало по какъв начин да я разпитат.

Тя отпътувала с ранен полет на Ryanair на 25 октомври 2017 година за Атина с един от охранителите си и му се обадила в Лондон след кацането.

"Обясни ми, че телохранителят ѝ имал "инструкции " да я остави и да се върне в София. И двамата бяхме комплицирани кой би дал такива указания. Тя ми удостовери също, че бодигардът ѝ споделил да замине по-късно същия ден за Солун, където щели да я поемат други негови сътрудници. "

После се обадила от Солун, с цел да каже, че получила известие да чака новия екип няколко часа на летището, само че ѝ било скучно и щяла да се разсее с малко шопинг. Вечерта позвънила от кола, с която пътувала за България, и обяснила, че влизането ѝ в страната няма да бъде записано на границата и в случай че може да се срещнат в София седмица по-късно.

"В 2 след среднощ лондонско време получих известие "safe house ", което беше необичайно, тъй като разговаряхме единствено на немски. След това нямам никаква връзка с нея. "

Франк Шнайдер споделя за първите си дни в OneCoin и ги разказва с думите "бизнес моделът беше комплициран и през днешния ден е сложен за схващане ".

"OneCoin беше комбинация от откачения свят на мултилевъл маркетинга (MLM) и още по-лудия свят на криптовалутите. Резултатът бе "турболудост ". MLM не е противозаконен, само че постоянно е на ръба на закона и доста MLM организации са в някаква фаза на спор със закона. "

По думите му неговата компания "Сендстоун " (Sandstone) в детайли разследвала коя е Ружа Игнатова и защо става дума, след което се е заела да оказва помощ да се оправят множеството дефекти на OneCoin "по всички фронтове " - от това да се познават процедурите за работа с клиентите през съблюдаване правилата на корпоративен мениджмънт до ръководство на репутацията и правни провокации.

Сега Франк Шнайдер твърди, че "повечето, в случай че не и всички мои констатации бяха просто подценявани от Ружа " и не е съумял да промени хората в компанията, чийто бизнес непрестанно се разраствал.

"Въпреки че имаше доста ясна концепция, безапелационно наличие и беше доста умна, тя беше незапознат управител, който съзнателно се обграждаше с хора със слаби умения, делегираше съвсем всякаква активност и най-после изцяло изгуби надзор върху фондове, транзакции, клиенти и корпоративна дисциплинираност в активността на основни свои чиновници. "

Запитан какво по-точно е работил за Ружа Игнатова, той споделя:

"Първоначално правихме поредност от инспекции на хората, участващи в активността ѝ. Скоро се оказа, че има проблеми с всеки по всички посоки на компанията. Светът на MLM ми беше чужд и се оказах в паралелна галактика от хора, които и преди OneCoin правеха милиони от това да продават какво ли не през своите мрежи. Всички, помагали на Ружа да ръководи финансите, ми бяха непознати - от приятеля ѝ Джилбърт Армента до всички компании за обработка на финансите и доставчиците на бизнес услуги. "

Шнайдер упорства, че OneCoin не е замислена като скица за машинация или пране на пари. Ружа Игнатова била въодушевена от сходни хрумвания и концепции, само че никой не очаквал подобен избухлив триумф. Фирмата станала жертва на комбинацията от бързо разгръщане и едва ръководство, твърди той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР