Въпреки че ГЕРБ е в управлението от много години, отново

...
Въпреки че ГЕРБ е в управлението от много години, отново
Коментари Харесай

Борисов: Изборите станаха скучни

Въпреки че ГЕРБ е в ръководството от доста години, още веднъж големият брой гласоподаватели ни дадоха своето доверие, а след ръководство на Българска социалистическа партия те имат нула кметове, разяснява министър председателят Бойко Борисов резултатите от балотажа в страната. Според него на този избор се е върнала нормалността в изборния развой, тъй като не е обикновено една партия да печели във всички огромни градове, написа burgas24.bg.

``
реклама

" Там, където губим - Благоевград, Русе... партията е първа политическа мощ като общински съветници, тъй че може да се подели отговорността “, разяснява той. 

Според него по време на предизборната акция са се изговорили доста нелепости, само че пък трябвало да приключат с втория тур на изборите.

" Надявам се от на следващия ден да се заловен на работа, тъй като се оказа, че доста мераклии за работа има, а там където сме изгубили в регионалните градове, ще можем да споделим ръководството “, разяснява Борисов.

Освен че поздрави спечелилите, Борисов отсече, че мненията на анализаторите, че ГЕРБ има по-слаб резултат на този избор, са неоснователни.

" Дай Боже на всеки такова оттегляне, да бият 15 пъти подред и да го назовават оттегляне. Кое е оттегляне?!Партията е първа ", настоя той. 

По думите му изборите даже към този момент са станали скучни, тъй като първата политическа мощ постоянно е ГЕРБ.

Премиерът напомни, че на конференция на ГЕРБ преди месеци той е разкритикувал част от локалните организации на ГЕРБ и е споделил, че в някои градове са се трансформирали в дерибеи.

" Там изгубиха, само че ще си вземем решенията в партията, тъй като за няколко месеца ние организирахме два избора и аз благодаря, че отново ни дадоха своето доверие – след " Апартаментгейт ", Атанас Камбитов, който играе ръченица с пари на челото и хората там подредиха ГЕРБ да е първа партия, наслушах се на какви ли не обиди, да са живи и здрави ", сподели водачът на ГЕРБ.

" Събрах ги и Камбитов, и Икономов, и кмета на Сандански, и им споделих " Ще загубите ". " Не, ще спечелим! ", споделиха те. Сега партията ще си направи изводите, по-добре е да се очисти ", сподели Бойко Борисов и добави, че ГЕРБ ще вземе решение да няма кметове с повече от три мандата.

" Във Варна и в Пловдив Българска социалистическа партия ги няма. В София два пъти ги бием ", отсече той.

Той призна, че е очаквал резултатите на локалния избор и за него те не са изненада.

А особено за столицата, където през днешния ден за Йорданка Фандъкова от ГЕРБ стана кмет за четвърти път, Борисов разяснява, че " синьо- алената мъгла, която дълги години управляваше София за малко да завоюва ". 

А във връзка на съперника й Мая Манолова, издигната от предприемчив комитет, само че подкрепена от Българска социалистическа партия, и от десни партии, той призна, че е срещу самостоятелните, тъй като нито една партия не носи отговорност за тях.

" За всички наши неверни дейности получаваме се шамарите, уроците, за положителните ни деяние получаваме доверие ", изясни Борисов.

Според него общинските препоръки ръководят градовете и по този начин би трябвало да бъде, тъй като всичко друго води към безредица и безнаказаност.

" Тогава да създадем друго на идващите избори – да има единствено самостоятелни и ние партиите да се примъкваме, тъй като в миналото са ни споделили " Добър ден ", възмути се Борисов.

Премиерът прикани и Българска социалистическа партия да спре да упорства да понижаване на налозите.

" Да спрат с това понижаваме налозите, прагматичният кмет изключително на София, колкото и непопулярно да е, само че камините, старите коли, минаването през центъра, всичко това би трябвало да се взема решение, не може без налози. И аз желая да съм добър, желая да няма налози, само че хазната би трябвало да са се цялостни, с цел да има за пенсионери, учители, военни ", разяснява той.

А по отношение на настояването на президента Румен Радев за среща поради големия брой невалидни бюлетини и купените гласове, които компрометират изборния развой, Борисов не счита, че е нужно да се организира такава.

" Можеше да се направи и след изборите за президент, аз също имах съмнение, че са ги купили ", отсече той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР