Въпреки че формално има същия брой точки като Huawei Mate

...
Въпреки че формално има същия брой точки като Huawei Mate
Коментари Харесай

Ето го и новият крал на мобилната фотография. Oppo Find X7 Ultra – телефонът с най-добрата камера в света според DxOMark

Въпреки че официално има същия брой точки като Huawei Mate 60 Pro+ и в някои връзки смарт телефонът на Huawei е по-добър, има някои разлики.

Специалистите от DxOMark разгласиха своята оценка за камерата на смарт телефона Oppo Find X7 Ultra. Устройството получи 157 точки и зае първото място в класацията дружно с Huawei Mate 60 Pro+. Този смарт телефон разполага с извънредно мощна камера с едноинчов 50-мегапикселов оптичен датчик и два перископни модула (също с 50-мегапикселови сензори). Така че високият резултат не би трябвало да ни учудва.

Сред плюсовете на камерата специалистите означават положителното възпроизвеждане на цветовете и верния баланс на бялото както при снимане на фотоси, по този начин и при запис на видео. Отличния резултат „ боке “ с ясно обособяване на обекта от фона и високо равнище на подробност. Много положителната подробност при фотоси с оптично нарастване. Точната експозиция и необятния динамичен диапазон при снимане на портрети и пейзажи. Има и някои дефекти: понижена подробност при макроснимките и при фотосите със свръхширокоъгълната камера и неустойчивост на експозицията при висококонтрастните подиуми на закрито.

„ Oppo Find X7 Ultra се показа извънредно добре в тестванията и справедливо дели първото място в класацията с Huawei Mate 60 Pro+. Резултатите са отлични във всички тестови области. Но Oppo изключително доста се открои във връзка с портретната снимка с помощта на естествените и точни цветове и високото равнище на подробност при всички условия на снимане “,

заявиха от DxOMark.

Скоро би трябвало да бъдат оповестени резултатите от тестванията на още два телефона с доста положителни камери. Това са Honor Magic6 Pro и Xiaomi 14 Ultra. И двата претендират за местата на Oppo Find X7 Ultra и Huawei Mate 60 Pro+.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР