Въпреки че финансирането е ограничено, изпълняваме стриктно и оптимално бюджета

...
Въпреки че финансирането е ограничено, изпълняваме стриктно и оптимално бюджета
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в Русенския университет от догодина

Въпреки че финансирането е лимитирано, изпълняваме прецизно и оптимално бюджета на Русенския университет и имаме опция да дадем в допълнение материално стимулиране, а от януари идната година ще повишим заплатите на чиновниците и преподавателите с пет %. Това заяви ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Той дефинира годината като извънредно сполучлива за висшето учебно заведение. Припомни, че университетът е минал следващата си институционална акредитация и е получил извънредно висока акредитационна оценка - 9.44. По думите му това е самопризнание за високото качество на провежданото образование в просветителните степени "бакалавър ", "магистър " и "доктор ", за достиженията на научните колективи от университета, за неговата роля за развиването на бизнеса.
Белоев сподели още, че на фона на тежката демографска рецесия и намаляващия брой на завършващите приблизително обучение са били признати повече от 2500 бакалаври, магистри и докторанти, което е покрило изцяло предварителните прогнози.
Ректорът съобщи, че макар компликациите, подбудени от промени във външната среда, - като демографска рецесия, реформиране на системата на висшето обучение в България, намаляващо финансиране от страна на страната, конкурентен напън, академичната общественост на Русенския университет е потвърдила своя капацитет да се приспособява, да намира новаторски решения и да продължава да отстоява университетските полезности и правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР