Въпреки, че е възможно да се изкуши човек да се

...
Въпреки, че е възможно да се изкуши човек да се
Коментари Харесай

Каква е разликата между дамските и мъжките маратонки?

Въпреки, че е допустимо да се изкуши човек да се отхвърли разликата сред мъжки маратонки и дамски маратонки като маркетингов трик, обстоятелствата демонстрират, че мъжете и дамите имат доста действителни и разнообразни потребности при спортуване. Първоначално, водещите компании предлагаха обувки предлагаха по-малко многообразие в моделите на мъжки маратонки и голямо многообразие цевтове дамски маратонки. Фирмите, които отделиха време за изследване и планиране на подобаващите обувки за двата пола, откриха, че продажбите бързо се усилват.
Формата на обувката
Основната разлика сред мъжките и дамските маратонки е ширината на обувката. В съпоставяне със съответната мъжка обувка, дамските обувки са по-широки в предната част на стъпалото и пръстите и по-тесни в региона на петата, отразявайки разликите сред половете във формата на краката. Освен това мъжките обувки са по-широки и по-големи от тези на дамите. Някои обувки, макар че са маркирани като една и съща обувка за разнообразни полове, имат разнообразни материали за междинна подметка или опора на петата, които засягат прилепването, комфорта и равномерното тегло на обувката.
Q-ъгълът
Въпреки че не е общопризнат, Q-ъгълът е ъгълът на рухване на четворния мускул във връзка с коляното. Тъй като дамите нормално имат по-широки бедра от мъжете, те имат по-широки Q-ъгли, което ги кара да се накланят повече и се нуждаят от спомагателна поддръжка в обувката. Пренапрежението, при което кракът ви се изтласква съвсем напълно от палеца и втория пръст, не съумява да разпредели шока отмерено, може да докара до съществени пострадвания с течение на времето. Дизайнерите и разработчиците, които вземат това под внимание, постоянно употребяват друг материал за подметката или подложката на дамската обувка, за разлика от мъжката версия.
Теглото
Жените имат приблизително 15% по-малко мускули от мъжете, което ги кара да тежат по-малко от мъжете с сходна височина и размер на обувката. Затова междинната подметка в дамските маратонки е проектирана да поддържа 15% по-малко влияние. Поради това, дамските маратонки нормално съдържат по-лека и по-мека междинна ходова част от мъжките маратонки. Освен това, защото мъжките и дамски маратонки са издълбани в предната част на подметката, тези жлебове ще бъдат доста по-дълбоки върху дамските маратонки. Това е по този начин, тъй като по-ниската телесна маса на дамата прави по-трудно да се огъне междинната подметка, тъй че вдлъбнатините се прибавят, с цел да оказват помощ.

Лична физическа подготовка
Атлетичните компании за обувки са основали необятен набор от модели маратонки, предопределени да задоволят разнообразни желания и условия. Въпреки това, в случай че дамата има по-широк крайник или мъжът има по-тесен крайник, той или тя може да открие, че обувката на противоположния пол в действителност обезпечава по-добро прилепване. Въпреки че съществуват обилни разлики сред мъжете и дамите във връзка с маратонките, тези разлики не би трябвало да пречат на хората да намерят подобаващата за тях маратонка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР