Въпреки че е възможно да се идентифицират добри дивидентни акции

...
Въпреки че е възможно да се идентифицират добри дивидентни акции
Коментари Харесай

Най-добрите стратегии за дивиденти от инвестиционни гурута – какво трябва да знаем

Въпреки че е допустимо да се разпознават положителни дивидентни акции независимо, постоянно е потребно да се съблюдават професионални тактики.

Питър Санторо, водещ управител на фонда Invesco Diversified Dividend, означи:

Санторо се стреми към акции, които освен оферират атрактивни дивиденти, само че и имат капацитет за повишение на цената. Въпреки това, доста дивидентни акции се показват по-слабо спрямо по-широкия пазар.

Индексът S&P 500, движен от браншове като технологиите и информационните услуги, е донесъл почти 25% възвръщаемост през последната година, в това число дивидентите. За разлика от него, ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF, който съставлява устойчиво растящи дивиденти, е осъществил единствено 7% възвръщаемост.

Санторо включва Walmart в своя портфейл. Walmart, благородник на дивидентите с 51 поредни години на увеличение на годишните заплащания, може да се похвали със мощен баланс и „ “, отбелязва Санторо. Доходността на акциите е 1.4%, сходно на междинната за S&P 500. През февруари Walmart разгласи 9% нарастване на дивидента, най-голямото от над 10 години насам, което съгласно Санторо ще продължи да нараства заради постоянния паричен поток.

Друг избор на Санторо е фармацевтичният колос Merck с рентабилност от 2.4%. Keytruda, лекарството за битка с рака на Merck, генерира продажби за $25 милиарда през предходната година, което съставлява значима част от дивидентната основа на Merck. Въпреки че патентите на Keytruda ще стартират да изтичат през 2028 година, Деймиън Коновър от Morningstar счита, че късният стадий на развиване на Merck е добре квалифициран да се оправи с идното приключване на патентите.

Питър Фишър, който ръководи фонда Vanguard Dividend Growth, избира компании, които влагат в своя напредък, като в същото време отговорно връщат капитал на акционерите посредством дивиденти. Той избира McDonald’s, която носи рентабилност от 2.4% и изплаща тримесечен дял от $1.67 на акция, което съставлява 10% нарастване. Фишър прави оценка поредния бизнес напредък на McDonald’s и практиката му да връща непотребните парични средства на акционерите посредством дивиденти.

Другите вложения на Фишър включват Diageo с рентабилност от 2.9% и TJX Companies, компанията майка на T.J. Maxx, с рентабилност от 1.6%.

Грейс Лий, ръководещ фонда Columbia Dividend Opportunity, акцентира разнообразието от дивидентни акции – от софтуерни компании с рентабилност под 1% до високодоходни акции като AT&T и Philip Morris International, които носят надлежно 6.6% и 5.5%.

Лий акцентира смисъла на съгласуването на капиталовите тактики за дивиденти с съответни цели. Нейният фонд съчетава висока рентабилност с повишаване на капитала. Например Citigroup, която носи рентабилност от 3.4%, съставлява по-голяма стойност спрямо JPMorgan Chase и Wells Fargo, които носят рентабилност от към 2.4%.

Лий счита, че по-високата рентабилност на Citigroup отразява по-ниска оценка и по-голям капацитет за повишение на цената. Други акции в нейния портфейл включват Darden Restaurants с рентабилност 3.4% и United Parcel Service с рентабилност 4.4%. Лий отбелязва капацитета за напредък на UPS в областта на опазването на здравето с помощта на опциите на компанията за комплицирана верига за доставки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР