Въпреки че е тотомилионер, Петко Карабелов от Съединение няма да

...
Въпреки че е тотомилионер, Петко Карабелов от Съединение няма да
Коментари Харесай

Тотомилионер №100 Петко Карабелов: Оставам верен на фермата

Въпреки че е тотомилионер, Петко Карабелов от Съединение няма да изостави работата в кравефермата си. Това се зарече мъжът, който се оказа един от четиримата печеливши в играта 6/49 на Спортния тотализатор. Карабелов си раздели рекордния джакпот от 9.5 млн. лева с още три дами - от София, Пловдив и Търговище.

От 1992 година Карабелов постоянно взе участие в тиражите на Спортния тотализатор. Той, за разлика от сътрудника си Тодор Крантов, играе с разнообразни цифри по няколко фиша. Пред " Марица " късметлията описа, че облагата хванал с един от 17-те фиша, които изтеглил от тотопунктове в Пловдив, Пазарджик, Съединение и вкупом пуснал в родния си град.

На 10 март, когато се теглил
джакпотът, той бил при животните в кравефермата и се страхувал да ревизира фишовете, тъй като съвсем постоянно не печелил в играта. Три дни по-късно обаче въпреки всичко решил да ги ревизира, откакто взел печелившите цифри от Илияна Арабаджийска от тотопункта в града. Проверил пет от пуснатите 17 фиша и печелившият изскочил. Печелившите цифри се оказали 4, 11, 18, 26, 33 и 40.

Радостта на фамилията била огромна. Петко не можел да повярва и още веднъж звъннал на Арабаджийска да му каже печелившите цифри, а тя поискала номера на фиша. От централния офис на тотализатора в София съобщили, че това е търсеният фиш.

След подписването на контракта за приемането на облагата от 2 375 358 лева на разсрочено заплащане Карабелов още веднъж се върна в Съединение.

Разказва, че по пътя към града от самото начало мисли за животните, които дружно със брачната половинка си отглеждат в фамилната кравеферма. Закърмен е с отглеждането на животни още от 6 -годишна възраст, потомък е на фермери и към този момент 23 година се занимава с това. Обяснява, че всичко, което са постигнали със брачната половинка си, е резултат на денонощен труд. Смята и след облагата да продължи да се занимава с фермерство.

И двамата към момента не са решили по какъв начин ще употребяват облагата. " Засега съм единствено тотомилионер, само че без нито един лев в джоба ", смее се Карабелов. След като изминат 45 дни от подписването на контракта, той ще получи и първия месечен транш.

Щастливецът е под номер 100 в листата на тотомилионерите в България и третият в Съединение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР