Въпреки, че днес е сръбската Коледа в участъка на катастрофата

...
Въпреки, че днес е сръбската Коледа в участъка на катастрофата
Коментари Харесай

Започва вдигането на дерайлиралите 4 цистерни с амоняк край Пирот

Въпреки, че през днешния ден е сръбската Коледа в сектора на злополуката се работи целия ден

Започва повдигането на дерайлиралите 4 цистерни с амоняк при жп злополуката при Пирот, оповестява локалният портал Пирот плюс, представен от

Към 11:00 ч. сръбско време през днешния ден е била изтеглена в посока Пирот петата цистерна, която е на жп линията при дерайлиралите и от която продължаваше да тече амоняк.

Въпреки, че през днешния ден е сръбската Коледа в сектора на злополуката се работи целия ден.

Вече е построен и постлан към 200 м път през линията до дерайлиралите цистерни, по който ще се придвижи автокран, дошъл от България. Той е с пловдивска регистрация. Превозвачът с жп композицията с 20 цистерниамоняк за завода за изкуствени торове в гр. Щабац, Сърбия, е компания от Пловдив.

По предварителните планове повдигането на 4-те дерайлирали цистерни би трябвало да завърши до 10 януари.

Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) изпрати и те към този момент са пристигнали през Цариброд до първата жп станция при злополуката два 50-тонни крана, вагон с принадлежности, техника и чиновници, с цел да се включат в изтеглянето на цистерните, които дерайлираха на 26 декември край Пирот в Сърбия. Помощта е поискана от сръбското министерство на превоза, оповестиха за БНР от пресслужбата на компанията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР