Въпреки че често я използваме в ежедневието, содата все още

...
Въпреки че често я използваме в ежедневието, содата все още
Коментари Харесай

Как содата може да промени живота ви по 11 начина?

Въпреки че постоянно я използваме в всекидневието, содата към момента остава мистерия за доста хора във връзка с нейните качества. Освен, че е потребна за готвене, содата също по този начин обезпечава многочислени изгоди за човешкото здраве.

Содата за самун е направена от натриев бикарбонат и се употребява основно за възстановяване качеството на тестото, за прибавянето на текстура и усет. Известна е също като нахколит, който е получен от минерална сода. Преди епохи хората я употребявали за почистване на домовете и дворовете. Но през 20-те години на ХХ век содата се използва и за медицински цели.

Содата е евтина и лесно може да бъде открита във всички магазини. Използва се за лекуване на наранявания и като козметичен артикул.

Вижте по какъв начин можете да употребявате содата по 11 различни метода:

Натурален дезодорант

Антиперспирантите имат огромно количество алуминий и парабени, тъй че в случай че желаете да се отървете от тежките съставки, тогава използвайте сода. Поставете малко сода на мишниците си и миризмата ще изчезне.

Ухапвания от инсекти и токсичен бръшлян

Смесете вода и сода за самун и нанесете сместа непосредствено върху ухапването от инсекти, за да предотвратите сърбеж.

Киселини, неприятно храносмилане и язва

Смесете ½ чаша вода с ½ ч.л. сода за самун и пийте от сместа на всеки два часа, с цел да неутрализирате киселинността на стомаха, неприятното храносмилане, киселините и болките при язва.

Вана за крайници и ексфолиант

Смесете топла вода с 3 супени лъжици сода и накиснете краката си в нея. Също по този начин, направете паста и я втрийте в краката си, с цел да почистите кожата.

Релаксираща вана

Смесете епсом соли със сода. След това можете да почистите банята със сместа.

Почистващо средство за ръце

Смесете вода и сода в съответствие 1:3 и използвайте сместа, с цел да почистите ръцете си от неприятни миризми и замърсявания.

Отстраняване на тресчици

Смесете вода и 1 супена лъжица сода, нанасяйте сместа върху засегнатата област 2 пъти дневно, за да елиминирате фрагментите в границите на 2 дни.

Лечение на слънчево изгаряне

Добавете 1/2 чаша сода към топла вода във вана, с цел да излекувате слънчевото изгаряне. Или намокрете забрадка с тази примес и нанесете непосредствено върху мъчителните зони.

Паста за зъби и венци

Изследванията са доказали, че содата подтиква отстраняването на плаката даже по-добре от традиционното разчистване на пастата за зъби. Също по този начин дейно отстранява бактериите в устата. Смесете сода и сол в съответствие 6:1, с цел да се отървете от бактериите върху венците. Нанесете малко количество върху показалеца си и втрийте във венците.

Избелване на зъбите

Вземете 1 ягода и я смесете с ½ ч. л. сода за самун. След това нанесете сместа върху зъбите и оставете за 5 минути. Почистете зъбите си, както нормално и изплакнете добре. Правете това един път седмично.

Содата като натурален детергент

От дълго време содата се употребява като почистващ препарат. Дори Статуята на свободата е била почистена със сода по време на нейното възобновяване през 1986 година. Можете да почистите кухнята си, като я поръсите върху мръсната повърхнина.

Освен това, ако смесите вода и сода за самун, можете даже да почистите банята си, скарата и всичките си тигани, играчки, принадлежности за хранене, сребърни принадлежности и други Също така, можете да почистите килимите си, в случай че ги поръсите със сода и ги оставите за 15 минути.

Вижте още: Засадете си авокадо от костилка! Вижте какъв брой е елементарно!

Можете да използвате содата и за изпирането на облекла. Нанесете я по време на пране, за да отстраните всички замърсявания.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР