Въпреки че често се казва, че кръвта ни кипва през

...
Въпреки че често се казва, че кръвта ни кипва през
Коментари Харесай

Защо през лятото ни се прави повече секс

Въпреки че постоянно се споделя, че кръвта ни кипва напролет, наподобява, че това не е напълно правилно. Всъщност половото предпочитание се усилва най-вече през лятото спрямо другите сезони.

Това се дължи на поредност от обществени и физиологични фактори, които въздействат върху повишението на либидото.

Как работи половото предпочитание?

Сексуалното предпочитание задейства невронни области на нашия мозък, които се деактивират след удовлетворяването му. Активирането на половото предпочитание се прави в лимбичната система, контролирана от хипоталамуса.

То може да възникне непринудено, без никаква предумишленост от наша страна, в лицето на външен тласък или, в противен случай, да бъде подтиквано от предизвикването на въображение и мечти.

Основни аргументи половото предпочитание да се усилва през лятото:

1. Социални фактори

Има огромно многообразие от обществени фактори, които могат да повлияят за увеличението на половото предпочитание през лятото.

Например имаме повече свободно време и по-малко служебни отговорности.

На собствен ред персоналните връзки се укрепват и съществуват повече благоприятни условия за срещи.

Друг фактор е туризмът, с помощта на който можем да се срещнем с нови хора, които да разсънят нашето полово предпочитание.

Стимулът да бъдем отвън нашата нормална среда ни прави по-смели и решителни, с по-малко задръжки и предубеждения.

Съществуват огромни концентрации на хора: концерти, плажове, празненства и доста други среди, които са идеалната опция за поникване на полово предпочитание през лятото.

По-гъвкавите графици, които ни разрешават да се отпуснем, без да мислим за будилника, оставят на нашето полово предпочитание да се развихри.

Самото облекло, което разкрива елементи от тялото, които през другото време на годината остават скрити, също играе огромна роля.

2. Физиологични фактори

Повечето от функционалностите ни се контролират, въздействат или модулират от нашата ендокринна система посредством хормони. Същото се случва и със половото предпочитание.

Слънчевите лъчи имат способността да генерират до 90% от витамин D в тялото. Мъжете, които имат задоволително количество от този витамин, имат по-високо равнище на тестостерон.

Това може да е обвързвано с увеличението на мъжкото полово предпочитание през това време на годината. Слънчевата светлина може да повлияе на бдителността и силата при хората, което също би нараснало половите потребности и при двата пола.

Трябва обаче да се има поради, че половото предпочитание постоянно зависи от персоналните условия на всеки човек. Някой, който минава през тежък интервал през лятото, може да почувства, че либидото му е спаднало фрапантно.

Сексът постоянно би трябвало да се прави без напън, няма смисъл да се насилвате да вършиме нещо, което не ви се желае, единствено тъй като е „ обикновено “

. Ако прецените, че е належащо, целесъобразно е да се консултирате и с психолог. Важното е на първо място да не се насилвате да вършиме нещо нежелано.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР