Въпреки, че бе привлечен от европейската прокуратура по обвинение в

...
Въпреки, че бе привлечен от европейската прокуратура по обвинение в
Коментари Харесай

И НСОРБ защити кмета на Генерал Тошево

Въпреки, че бе притеглен от европейската прокуратура по обвиняване в корупция и бе пуснат под гаранция против 10 хиляди лева, кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров продължава да се радва на солидна социална поддръжка.

След като през вчерашния ден той получи ръкопляскания и протест от съгражданите си, както и от Българска социалистическа партия, през днешния ден в негова отбрана се изрекоха и от Националното съдружие на общините в република България (НСОРБ).

В декларацията е посочено, че Управителният съвет (УС) на НСОРБ показва безпокойството и опасенията си от показната акция по задържане на настоящ кмет без потвърдена виновност.

" Подобни акции в навечерието на локалните избори пораждат подозрения за политическо почистване на съперници и по тази причина разчитаме на бързо и обективно изговаряне на способените органи. През изтичащия мандат и като член на Управителния съвет на НСОРБ, господин Димитров постоянно безапелационно и отговорно е спазвал правилата и е отстоявал ползите на локалното самоуправление, защитавайки аргументирани позиции ", се показва още в декларацията.

От НСОРБ се базират и на Европейската харта за локалното самоуправление, по която България е страна. Според нея органите на локалното самоуправление са една от основните основи на всяко демократично устройство и административният надзор над тях би трябвало да се упражнява при съблюдаване на съотношението сред обсега на намесата на контролиращия орган и смисъла на ползите, които той се стреми да отбрани.

От сдружението на общините показват още, че Управителният съвет на НСОРБ ще следи с внимание развоя на събитията и е в подготвеност да алармира Конгреса на локалните и районни управляващи към Съвета на Европа при възможни нарушавания на член 11 от Европейската харта за локалното самоуправление по отношение на правото на отбрана на локалното самоуправление.

По искане на офиса на Службата на Европейския основен прокурор в София кметът на град Генерал Тошево Валентин Димитров бе задържан в сряда. Според събраните доказателства длъжностни лица, участващи в осъществяването на плана, в това число кметът, са показали погрешна информация за осъществената работа по него, която също така не е била приключена до крайния му период.

Протест в отбрана на кмета се организира през вчерашния ден пред постройката на полицията в Добрич. Като съгласно протестиращите Димитров е най-почтеният кмет, който общината е имала.

На кмета на Генерал Тошево са повдигнати обвинявания за показани погрешни сведения пред сертифициращ орган и приемане на средства въз основа на тези сведения.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР