Въпреки бурното строителство, в Бургас са останали постройки, които будят

...
Въпреки бурното строителство, в Бургас са останали постройки, които будят
Коментари Харесай

Едно от най-красивите сгради в Бургас крие интересна история

Въпреки бурното строителство, в Бургас са останали постройки, които будят удивление. Една постройка с красиви архитектурни детайли, обаче се оказа не в остарялата или централната част на града, както се чака, а на много извънредно място.
Величествената сграда е реставрирана и добре поддържана.

Така наподобява постройката, която стопира вниманието на минувачите. В този регион на града те са повече с коли и е мъчно да бъде прегледана умерено. Въпреки това, хубостта на постройката прави усещане и задържа погледите с достолепието си.
Знаете ли, къде се намира постройката и чия благосъстоятелност е в този момент?
Ето малко информация, която ще ви изненада:
Старата постройка се намира в индустриалната част на Бургас, на улица " Одрин ". Сега е благосъстоятелност на производител на захарни произведения.
Така е почнала и нейната история. През 1920 година, българският бизнесмен от Македония Аврам Чальовски отваря своя фабрика за халва и шоколад.
Уникалната къща е била жилищна постройка. По това време Бургас е бил в търговски и промишлен напредък. Тогава са издигнати доста от ебмлематичните за града постройки. Сега красивата къща се употребява за административна постройка.

Добрият външен тип на постройката е доказателство за това, че в Бургас освен се разрушават остарели постройки, в интерес на кооперации. Доста здания са реставрирани, съборени и издигнати още веднъж, като фасадите им са напълно непокътнати. Има несъмнено и много случаи на изгубено архитектутно завещание, което към този момент е единствено в старите албуми със фотоси за Бургас.Това е един от мотивите да се насладим на дребното останали стойностни архитектурни монументи и да си дадем сметка, че те ще ни надживеят, единствено ги поддържаме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР