Въпреки бурните политически страсти през последните месеци, отношенията между нашите

...
Въпреки бурните политически страсти през последните месеци, отношенията между нашите
Коментари Харесай

Радев пред Ковачевски: Отношенията между нашите две братски страни лежат върху здрав фундамент

" Въпреки бурните политически пристрастености през последните месеци, връзките сред нашите две приятелски страни лежат върху здрав пиедестал . Той е оттатък всякаква политическа конюктура. "

Това съобщи президентът Румен Радев на срещата с северномакедонския министър председател Димитър Ковачевски в София.

" Това е фундаментът, който е в решението на България да поддържа безусловно Македония още от признаването на държавността и независимостта на страната при разпада на някогашната Югославия, през помощта по време на ембаргото, на гражданския спор до помощта при произшествия и естествени бедствия. Убедени сме, че в името на хората от двете страни на границата, в името на бъдещите генерации и на нашето общо европейско бъдеще, ние сме длъжни да развиваме ми укрепваме този пиедестал ", акцентира българският президент.

Той поздрави Ковачевски за самодейността му да посети София.

" Политическите договорености, които са свързани с договарянията за участие в Европейски Съюз са част от този развой и значима стъпка напред. Искам да ви уверя, че България още веднъж ще бъде солидарна с братска Македония. Надявам се, че срещата с българското държавно управление е значима стъпка за постигането на преференциални решения ", добави президента.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР