ВАП предлага на Стойчо Кацаров да предприеме действия, свързани с

...
ВАП предлага на Стойчо Кацаров да предприеме действия, свързани с
Коментари Харесай

ВАП изиска информация от министър Кацаров за болните от COVID-19 деца

ВАП предлага на Стойчо Кацаров да предприеме дейности, свързани с успеваемостта на контрола за съблюдаване на противоепидемичните ограничения за ограничение на разпространяването на болестта.

Прокуратурата изиска и информация налице ли е заповед за надзор на имунизационния развой – какво гласи тя, установени ли са нарушавания, както и за „ издаване “ на документи, без да е осъществена имунизация. Пита и има ли наредба при положение на „ пробив на имунизацията “, дали това се изследва и по какъв ред.

Стойчо Кацаров би трябвало да изпрати информация има ли акт за инспекция на лица с имунизационен документ (дали имат действително сложени ваксини) и по какъв начин се регламентира това.

Следва да се обясни и издаван ли е правилник за надзор във връзка с лабораториите, които вършат проби за ковид.

Служебният здравен министър би трябвало да изпрати и информация дали се урежда осъществяване на разбор на аргументите на високата смъртност на болни с коронавирусна зараза у нас и търсят ли се благоприятни условия за смяна на тази наклонност, а по този начин също и дали са регламентирани медицински практики за лекуване и банкет в лечебни заведения.

Министерство на здравеопазването следва да изпрати информация до ВАП в къс период.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР