Въоръженото крило на Хамас заяви днес, че ще започне да

...
Въоръженото крило на Хамас заяви днес, че ще започне да
Коментари Харесай

Хамас заплашва да убива пленници, ако Израел продължи атаките си

Въоръженото крило на " Хамас " съобщи през днешния ден, че ще стартира да екзекутира по един израелски граждански заложник в подмяна на всяко ново израелско бомбардиране на палестински домове без авансово предизвестие, съобщи Ройтерс.

Говорителят на въоръженото крило на Хамас Абу Обайда сподели, че ислямистите са работили в сходство с ислямските разпореждания, тъй че израелските пленници да бъдат невредими.

Говорителят упрекна Еврейската страна за засилените бомбардировки и ликвидиране на цивилни в домовете им при въздушни удари, осъществявани без предизвестие.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка формация " Хамас " предприе офанзива против Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и направиха масиран ракетен удар. Повече от 700 души бяха убити при офанзиви на Хамас в Израел. Ранени са 2400.

Сред убитите има и непознати жители.

Израел публично разгласи положение на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 година и отговори с въздушни удари против палестинския анклав, където починаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

Хамас е в листата с терористични организации на Израел, Европейския съюз и Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР