Въоръженото крило на Хамас заяви, че е готово да освободи

...
Въоръженото крило на Хамас заяви, че е готово да освободи
Коментари Харесай

Хамас е готова да освободи заложници, но при едно условие

Въоръженото крило на " Хамас " съобщи, че е готово да освободи заложниците, които отвлече по време на ударната си офанзива на 7 октомври, в случай че Израел освободи всички палестинци, държани в неговите затвори, съобщи Агенция Франс Прес.

" Цената, която би трябвало да платим за огромния брой противников заложници в наши ръце, е да изпразним (израелските) затвори от всички палестински пандизчии " , сподели представителят на Бригадите " Езедин ал Касам " Абу Обейда в изказване, излъчено от телевизия Ал Акса, ръководената от " Хамас ". 

По-рано руските осведомителни организации оповестиха, че " Хамас " се пробва да открие 8 руско-израелски двойни жители, които бяха взети за заложници по време на нападението на палестинската въоръжена формация против Израел, с цел да ги освободи по искане на Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

Русия поддържа положителни връзки с " Хамас ", която не счита за терористична група, и стартира дипломатически старания да се опита да освободи заложници, арестувани в Газа.

" От съветска страна, посредством външното министерство, получихме лист с жители, които имат двойно поданство ", сподели високопоставеният представител на групировката Муса Абу Марзук, представен от организация РИА Новости.

" Търсим тези хора... Трудно е, само че търсим. И когато ги намерим, ще ги пуснем. Ние сме доста деликатни към този лист и ще го обработим деликатно, тъй като считаме Русия за непосредствен другар. Относно мирните жители, които бяха отведени и които в този момент са в Газа, ние се отнасяме към тях като към посетители " , сподели той.

Израел съобщи, че повече от 200 души са били взети за заложници от " Хамас " по време на масираната офанзива против Израел по-рано този месец.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР