Въоръжените сили за сигурност във френския град Требе ликвидираха нападателя,

...
Въоръжените сили за сигурност във френския град Требе ликвидираха нападателя,
Коментари Харесай

Нападателят от френския супермаркет е ликвидиран

Въоръжените сили за сигурност във френския град Требе унищожиха нападателя, който взе заложници в супермаркет, съобщи Би Би Си. 

По последни данни похитителят е от марокански генезис и е обвързван с терористичната група " Ислямска страна ". В хода на заложническата рецесия той е умъртвил трима души, единият от които е чиновник от месарски щанд в супермаркета. Има и ранени, като броят им към момента не е дефинитивно конкретизиран. На този стадий данните са за минимум трима потърпевши. 

Една от жертвите на нападателя се оказа от случай, станал по-рано в гр. Каркасон, на 15 километра от Требе и за който не беше несъмнено дали е обвързван с вземането на заложници. Френските управляващи потвърдиха, че похитителят е отвлякъл лек автомобил в Каркасон като е ранил лидера и е умъртвил неговия сателит. От него е стрелял и по служител на реда от патрули, тръгнали да го преследват. Именно с този автомобил нападателят се е придвижил до Требе, където е взел заложниците.

Похитителят e бил убит по време на интервенцията за освобождаването на заложниците, оповестиха локалните управляващи. Кметът на Треб – Ерик Менаси съобщи, че по време на нападението в супермаркета, нападателят е скандирал ислямистки лозунги. Той е влезнал в магазина крещейки " Аллах е популярен ".

" Цялата информация, с която разполагаме все още ни кара да мислим, че става въпрос за акт на тероризъм. Министърът на вътрешните работи Жерар Коломб отива на мястото на случая. Той ще огледа на място обстановката, дружно с представители на прокуратурата ", разяснява по-рано Едуар Филип.

Малко по-късно френският вътрешен министър удостовери ликвидирането на нападателя и разгласи, че заплахата от терористични набези в цялата страна остава изключително висока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР