Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят около 800 души всеки

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят около 800 души всеки
Коментари Харесай

Германски експерт: Украинските сили губят около 800 войници всеки ден

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят към 800 души всеки ден в зоната на бойните дейности с Русия. Тази оценка направи пенсионираният немски полковник Ралф Тиле в коментар за сп. " Фокус ", оповестява ТАСС.

 

Според него междинните всекидневни загуби на украинската страна са към 800 военнослужещи. „ Това значи, че повече от 20 000 новобранци би трябвало да бъдат набирани всеки месец, с цел да заменят мъртвите и ранените “, споделя Тиле.

 

Той също по този начин показва, че украинските въоръжени сили се нуждаят от спомагателни запаси за ротация на военнослужещи, които към този момент са в зоната на бойните дейности.

 

Експертът акцентира, че обстановката в Украйна се е трансформирала в спор „ на безсилие, поддържан от артилерия “. В тази връзка той отбелязва, че Русия има по-добро доставяне с артилерийски муниции. Тиле се базира на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който сподели, че Украйна „ изстрелва от 4000 до 7000артилерийски снаряда дневно “, до момента в който Русия изстрелва към 20 хиляди.

 

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни сподели пред английското списание The Economist при започване на ноември, че спорът в Украйна е в задънена улица и украинските войски няма да могат да реализират пробив на фронта. Според него позиционният спор на безсилие може да се проточи с години и да изтощи Украйна.

 

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от началото на юни. Според ръководителя на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу за шест месеца Киев е изгубил повече от 125 хиляди души и над 16 хиляди оръжия. Руската страна неведнъж е подчертавала, че офанзивата не е донесла обилни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев неведнъж обявиха, че контранастъплението не е било задоволително сполучливо и че обстановката на фронта е в задънена улица за украинската страна.

 

Инфо: ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР