Въоръжените сили на Украйна се готвят за мащабна провокация в

...
Въоръжените сили на Украйна се готвят за мащабна провокация в
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Руската федерация предупреди за планове на Киев да организира авария в Запорожката АЕЦ

Въоръжените сили на Украйна се готвят за огромна провокация в Запорожката атомна електроцентрала и имат намерение да хвърлят виновността за последствията от нея върху Русия. Това оповестиха в четвъртък представители на съветското министерство на защитата и военно-цивилната администрация на Запорожка област.

Киев има намерение да провокира дребна, по негова оценка, повреда на станцията, с цел да изтласка съветските сили от зоната към нея, както и да реализира световно наказание на дейностите, приписвани на Руската федерация.

Изявленията на украинската страна, че Въоръжените сили на Руската федерация са окупирали станцията и обстрелват позиции на Въоръжените сили на Украйна от нейна територия, са ​​неверни съгласно Министерството на защитата на Руската федерация. Руско тежко въоръжение няма нито на територията на АЕЦ, нито в прилежащите към АЕЦ региони, акцентира военното ведомство.

Руското външно министерство назова дейностите на Украйна „ нуклеарен шантаж “, при който целият европейски континент е пленник, тъй като всичко това се намира в центъра на Европа “.

ТАСС е събрал главните обстоятелства за дейностите на въоръжените сили на Украйна към атомната електроцентрала.

Подготвя се провокация
Украйна приготвя резонансна провокация в Запорожката атомна електроцентрала до 19 август, заяви пред кореспонденти представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков. По време на посещаване в Украйна на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, Киев желае да упрекна Москва в „ основаване на породена от индивида злополука “ и нуклеарен тероризъм посредством удара по АЕЦ от Никопол.

Украинските управляващи чакат да реализират видим агитационен резултат, като провокират, „ съгласно тях, лека повреда “, сподели Игор Кирилов, шеф на Войските за радиационна, химическа и биологична отбрана (ВХБЗ) на съветските въоръжени сили. Резултатът би трябвало да бъде приключване на радиация, нарушение на целостта на хранилището за нуклеарни боклуци и излизане от строя на реактора на атомната електроцентрала. Тогава в Киев възнамеряват основаването на 30-километрова неразрешена зона към централата, както и въвеждането на интернационалните сили и задгранични наблюдаващи на територията на атомната електроцентрала. В планирането на акцията вземат участие " куратори от Съединени американски щати ", които изхождат от обстоятелството, че станцията е задоволително здрава, с цел да издържи даже самолетна злополука.

За тази цел Въоръжените сили на Украйна разполагат постове за радиационно наблюдаване в Запорожка област, както и упражняват по какъв начин да работят в условия на радиационно заразяване 108-ма бригада за териториална защита, 44-та артилерийска бригада и други военни елементи. 704-ти полк от войските на RCBZ на Въоръжените сили на Украйна се готви да се концентрира покрай гарата, с цел да показва „ очистване на следствията “ от повредата.

Поради дейностите на въоръжените сили на Украйна може да възникне обстановка, сходна на повредата в японската атомна електроцентрала Фукушима-1. При отвод на аварийни генератори и мобилни помпи в дейната зона на АЕЦ може да възникне прегряване, което ще докара до разрушение на реактора и изхвърляне на радиоактивни субстанции в атмосферата. Въпреки че кураторите на Киев в Съединените щати са уверени, че повредата на станцията заплашва Европа с минимални опасности, в действителност при най-лошия сюжет инфекцията може да се популяризира освен в Украйна, само че и в Беларус, Германия, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, съгласно оповестени материали на Министерството на защитата към брифинг на Кирилов.

Удар от Украйна
Украинските сили не престават систематично да обстрелват АЕЦ. В множеството случаи офанзивите отразяват системите за противовъздушна защита, само че от време на време се означават попадения в задачата. Общо от 18 юли насам съветската страна е записала 12 удара, в това число от реактивни системи за залпов пукотевица, артилерийски оръдия, безпилотни самолети и даже безпилотни самолети-камикадзе. Въоръжените сили на Руската федерация означиха над 50 детонации на артилерийски снаряди и пет безпилотни самолета-камикадзе.

Обстрелът се води от посока Марганец и Никопол. Повредени са спомагателни системи за поддръжка на станцията, както и животоподдържащи уреди в близкия град Енергодар. Военно-гражданската администрация (ВАА) на Запорожка област отбелязва, че са вероятни опити за „ по-целенасочени удари в охладителната система или непосредствено в хранилището за сухи боклуци “ на АЕЦ. Ръководителят на CAA Евгений Балицки означи, че офанзивите на въоръжените сили на Украйна стават все по-точни: „ Ударите са по инфраструктура, електропроводи, подстанции, кабелни връзки “.

Русия няма нищо общо с тези удари и съветското министерство на защитата е готово да съобщи на МААЕ доказателства за неналичието на съветско оръжие на станцията, изключително тежко. Москва е подготвена да даде на организацията сателитни изображения с висока разграничителна дарба и отбелязва, че Съединените щати биха могли да дават сходни данни, само че избират да не го вършат.

В същото време ГВА на Запорожка област е подготвена да подсигурява сигурността на задачата на МААЕ, в случай че тя въпреки всичко реши да посети АЕЦ. Администрацията обаче прикани представители на незападни, " други страни, да дойдат, с цел да няма едностранчива, както към този момент е признато на Запад, еднополюсна позиция ".

Запорожката АЕЦ е най-голямата в Европа и третата по величина в света. Сега станцията работи единствено с 20% от потенциала си, отбелязва ГВА. В същото време атомната централа е подготвена за пълноценна работа, в нея няма дефицит на личен състав - даже доста от някогашните чиновници са подготвени да се върнат на работа.

Източник:

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР