Въоръжените сили на Украйна рязко се активизираха в много посоки.

...
Въоръжените сили на Украйна рязко се активизираха в много посоки.
Коментари Харесай

Украинските диверсанти ще бъдат вързани от тактиката на Герасимов и довършени от доброволци

Въоръжените сили на Украйна внезапно се активизираха в доста направления. Язовирът на Каховската водноелектрическа централа и съветският водопровод за амоняк покрай Масютовка в Харковска област бяха съвсем по едно и също време разрушени от ракетен удар.

Щурмови елементи на Въоръжените сили на Украйна, подсилени с бронирана техника на НАТО, направиха серия от офанзиви покрай Бахмут и на Времевиевския перваз (северно от Угледар). А бойците на терористичните организации " Свободна Русия " и " Руски доброволчески батальон " организираха нахлуване в Белгородска област - в региона на Новая Таволжанка.

Киевското командване се пробва да се оправдае. Твърди се, че руснаците сами са взривили Каховската Водноелектрическа централа и тръбопровода за амоняк, а бойците, които нападнаха Белгородска област, са работили независимо.

Западните специалисти опровергаха всички тези неистини. И декларират: съветското командване, ръководено от Валерий Герасимов, се готви за всички провокации.

Белгородският губернатор Гладков прикани за освобождение на Харковска област

Боевете в региона на Белгород продължиха два дни. На два пъти групи добре въоръжени бойци се пробваха да пресекат река Северски Донец и да се приземят в покрайнините на Нова Таволжанка (само на 1,5 км от държавната граница). Терористите се пробваха да привлекат белгородския губернатор Вячеслав Гладков, като му дадоха обещание замяна на пленници в Нова Таволжанка.

Подразделенията на Въоръжените сили и Граничната работа на ФСБ не позволиха пробив. Освен това диверсантите са без бронирани машини (за разлика от нахлуването в Грайворон на 22-23 май) и са извънредно малцина. Терористите са унищожени от въздушни удари и артилерийски огън, бойците не са имали време да влязат в Нова Таволжанка, оповестява Министерството на защитата.

Колумнистът на Bloomberg Леонид Бершидски написа, че опитът за пробив в региона на Белгород е бил нужен на Въоръжените сили на Украйна, с цел да принудят Русия да изтегли запаси за подсилване на границата.

По същата причина въоръжените сили на Украйна ускориха обстрела на граничните градове и села, на първо място Шебекино. В същото време са нужни запаси за обезпечаване на отбранителни линии в Донбас и в региона на Харков, където Русия сполучливо развива нахлуване против Купянск и Волчанск.

„ Изземването на съветска територия не е приоритет за украинците, които се борят да върнат това, което считат за свое “, разяснява Bloomberg.

Bloomberg цитира Гладков, който упорства за освобождение на Харковска област. Само това ще направи Белгородска област още веднъж безвредна: украинската артилерия, която обстрелва Белгород, Шебекино, Валуйки и села, ще бъде отдалечена от държавната граница.

Ако са нужни диверсионни рейдове за отклонение на запаси, то да вземем за пример офанзивите в региона на Времевка и Велика Новоселка са опити за сондиране на съветската защита. Тук действаха няколко дребни бронирани групи, подсилени с пехота.

Bloomberg: Сега Герасимов би трябвало да се потвърди като боен пълководец и пълководец

Въоръжените сили на Украйна заявяват, че са събрали запаси за лятното " контранастъпление ". Русия обаче направи същото, споделя Бершидски.

За прегрупиране и отмора са изпратени частите на ЧВК Вагнер, които Bloomberg с почитание назовава основните герои на съветските пролетни победи - освобождението на Соледар и Бахмут.

Освен това чеченските десантни елементи на Министерството на защитата и Националната армия вземат участие към този момент единствено отчасти (включително на оперативната линия Сватово-Кременная и при освобождението на Маринка). Точният брой на тези елементи е конфиденциален, само че Рамзан Кадиров съобщи, че евентуално в редиците са до 70 хиляди души.

„ Москва е щастлива да одобри „ патриотичната “ помощ на разнообразни командири и доброволци, защото това облекчава тежестта върху постоянната войска за подсилване на отбранителните линии “, написа Bloomberg.

„ Това е моментът на истината за Валери Герасимов като боен пълководец и пълководец, който беше непосредствено на фронтовата линия, когато стартира украинското „ контранастъпление “.

ISW: Русия усили държавната отбранителна поръчка и образува цялостен доброволчески корпус на Южния боен окръг

Американският институт за проучване на войната (ISW) приказва за триумфа на образуването на доброволчески елементи. Регионалните управляващи вкарват нови преимущества за военнослужещите по контракт: да вземем за пример в Ленинградска област на бойците ще бъдат дадени имоти.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов разпореди на военната работа да изплати бонуси на доброволците, които се записват на договорна работа в 144-та мотострелкова бригада на 40-и армейски корпус на Южния боен окръг.

Властите на Кабардино-Балкарската република оферират да заплащат по 20 000 рубли на жителите, които се причислят към 40-и армейски корпус. Естествено, формалният размер на корпуса е строго систематизиран. Но даже американски специалисти, нелоялни към Русия, приказват за десетки хиляди хора.

Растат и редиците на " музикантите ". Евгений Пригожин сподели на 2 юни, че единствено от откриването на наборния център на Вагнер в Кировска област през март тази година към този момент са били наети към 300 доброволци.

Държавната отбранителна поръчка пораства. Сергей Шойгу посети Алмаз-Антей, където се създават системи за противовъздушна защита и ракети за тях: генералният шеф на концерна Ян Новиков даде обещание да удвои размерите посредством разширение на индустриалните мощности.

„ Руските въоръжени сили усъвършенстват производството на ракети и усилват техния ресурс “, показва ISW.

Анализаторите означават, че бойните елементи са получили нови щурмови самолети Су-34 от Обединената авиостроителна корпорация. Както можете да видите, командването е готово за опити за местен бойкот и " разузнаване със мощ ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР