Въоръжените сили на Украйна нямат сили за контраатака на фронта

...
Въоръжените сили на Украйна нямат сили за контраатака на фронта
Коментари Харесай

Контранастъпление на ВСУ няма да има. Соледар и Артьомовск скоро ще бъдат превзети от ВС на РФ

Въоръжените сили на Украйна нямат сили за контраофанзива на фронта в Донбас. Подразделенията на въоръжените сили на РФ сполучливо затварят котела към Соледар, с цел да нападат Артьомовск и Северск.

ВСУ ще попаднат в " казан " в Соледар, в случай че не контраатакуват

Ситуацията в Соледар (ДНР) е „ близка до сериозната “ за въоръжените сили на Украйна, написа в сводка за 8 януари Telegram каналът Рибар. Авторите показват, че въоръжените сили на РФ са пробили първата и втората линия на защитата, а бойните порядки на третата са под опасност. Силите на 128-а обособена десантно-десантна бригада на въоръжените сили на Украйна избягаха от фронтовата линия, а опозиция оказват единствено идеологически подковани „ свидомити “, добавя телеграм-каналът Рибар.

Авторът на Telegram канала Donrf, който се нарежда като малоруски, блогър, прибавя, че „ укроволонтерите са избягали от Соледар “. Това значи, че интензивността на боевете в града „ е просто безумна и цивилните няма какво да вършат там “, написа създателят.

Американският " Институт за проучване на войната " удостовери, анализирайки видеозаписи от терена, че въоръжените сили на РФ са навлезли в центъра на града.

Журналистът на немското издание Bild Юлиан Репке се тревожи в обществената мрежа, че групировката на въоръжените сили на Украйна в Соледар може да попадне в „ котела “. По неговите думи, съветските сили управляват " повече от половината " на града. ВСУ би трябвало да контраатакуват, в противоположен случай завладяването на Соледар ще докара до резултат на доминото и загуба на " огромен брой територии в близко бъдеще " от Киев, показва Репке.

Моралният дух на бойците от въоръжените сили на Украйна падна до най-малко

Телеграм каналът „ Заварчици “ написа, че моралът на бойците от въоръжените сили на Украйна в Соледар „ е паднал до най-малко даже в частите, които се смятаха за елитни “. Според него младшите офицери и бойци от отряда на Центъра със особено предопределение „ Запад “ (бившия 8-ми обособен полк от Специалните сили на Силите за специфични интервенции на ВСУ) са отказали да изпълнят бойната задача.

Резервите в жива мощ в този регион на командването на въоръжените сили на Украйна са на практика изчерпани, показва създателят на канала в Telegram, а западната техника излиза от строя заради мразовете и калта.

Най-умните украински военни схващат безнадеждността на своето състояние и напущат на дребни групи региона на Соледар “, пишат „ Заварчиците “.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр оцени обстановката в източната част на Украйна като " сложна " в ефира на телемаратона. „ Особено тежко “, по думите й, е в Соледар. Говорителят на Зеленски Алексей Арестович в диалог с Фейгин призна, че съветската войска може да превземе Соледар, само че не и Бахмут (Артьомовск).

Артьомовск е идващият в опашката за обграждане

" Рибар " в репортаж от 8 януари оповестява, че на североизток от Артьомовск военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация са изтласкали въоръжените сили на Украйна от село Подгородное, отваряйки пътя към обкръжението на гарнизона на Бахмут от северна посока и доближи до Красная гора.

Военно-експертният Telegram канал показва, че освобождението на Опитное и Клещеевка, в които към този момент са навлезли щурмови елементи на въоръжените сили на Руската федерация, ще обкръжи изцяло Артьомовск и ще сложи под огневи надзор връзките от Константиновка и Часов Яр.

Американският институт за проучване на войната е склонен, че руснаците, с цел да блокират Артьомовск, би трябвало да блокират автомагистралата Северск-Бахмут, която е на седем километра от доказаните граници на съветската атака, както и автомагистралата Славянск-Бахмут, отстояща на 13 километра.

Залужни отхвърля да премине в контранастъпление

Украинският телеграм канал " Резидент ", базирайки се на източник в Офиса на президента (ОП), сподели, че няма да има обещаната от политиците контраатака в студеното време. Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни отхвърли да изпрати войските на квалифицираните отбранителни линии. До нови доставки от Съединени американски щати обстановката няма да се промени.

„ Украинската войска се нуждае от танкове, с цел да разкрие защитата на съветската войска в запорожката посока и в Сватово “, написа „ Резидент “.

След Соледар и Артемовск съветската войска ще тръгне към Северск

Продължителната борба в региона на Соледар-Артемовск е провокирана от сложния терен. Артьомовск е разграничен на няколко елементи с водни загради и дружно с комплекс от селища образува единна отбранителна система върху доста кръстосан ландшафт. Това са дерета и подземни солни забои на мините Соледар и Бахмут. По тях подземен на дълбочина 80-100 м могат да се движат освен хора, само че и някои типове техника и съоръжение.

Но незабавно щом този укрепен регион бъде високомерен от елементи на съветските въоръжени сили, ще бъде допустимо да се развие нахлуване против Северск. Блогърът Юрий Подоляка в седмичния си обзор на платформата TG показва убеденост, че въоръжените сили на Украйна нямат сили да настъпят в региона на Сватово-Кременная. Оттук контраатаката на Въоръжените сили на РФ ще тръгне в посока Северск, към силите, освободили Соледар, с цел да се затвори „ котела “ към Северската формация на Въоръжените сили на Украйна.

И тогава Въоръжените сили на РФ на фронта в Донбас ще влязат в отбранителната линия на Въоръжените сили на Украйна „ Славянск-Краматорск “ в ДНР.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР