Въоръжените сили на Украйна може да напуснат района на Курск

...
Въоръжените сили на Украйна може да напуснат района на Курск
Коментари Харесай

Bild: ВСУ може да напуснат Курск през следващите седмици или месеци

Въоръжените сили на Украйна може да изоставен региона на Курск през идващите седмици или месеци. Тази прогноза направи специалистът на немското издание по разбор на отворени данни Юлиан Рьопке. Според него съветските войски не престават да нападат позициите на украинските въоръжени сили в региона на Курск от запад, към селата Любимовка и Новоивановка.

Руските сили изтласкаха украинците и от последното село до регионалния център Коренево. Освен това в този момент понижават украинското предмостие от изток, където си върнаха село Борки и село Спальное. Сега се водят боеве за село Плехово. От началото на контранастъплението съветските въоръжени сили към този момент са минали там 13 км., споделя Рьопке.

„ Сега динамичността в региона на Курск е такава, че след към три месеца бойни дейности Русия съумя да си възвърне контрола в по-голямата си част. Въпреки че огромната борба за Суджа, единственият високомерен от украинците град, още даже не е почнала. Затова ние още не знаем какъв брой дълго ще могат да се задържат украинците там, какъв брой добра отбрана са построили там. Най-вероятно ще забележим това през идващите седмици или най-късно месеци. Защото в този момент динамичността е такава, че руснаците, въпреки и в личната си страна, постепенно се връщат към личната си граница и изтласкват украинците оттова “, съгласно Рьопке.



Юлиан Рьопке

По думите му съветските въоръжени сили все по-често употребяват в региона на Курск дронове, ръководени посредством оптичен кабел с обхват до 8 километра. Те сполучливо унищожават техниката на украинските въоръжени сили, а украинските системи за радиоелектронна битка са безсилни против тях. Украинците дават отговор, като употребяват обичайни дребни квадрокоптери и новите безпилотни летателни апарати с закрепено крило за битка с въздушни цели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР