Въоръжените сили на Украйна ликвидираха представяната като командир на артилерията

...
Въоръжените сили на Украйна ликвидираха представяната като командир на артилерията
Коментари Харесай

Позивна Корса. Украйна ликвидира одиозната командирка на донецката артилерия Олга Качура -

Въоръжените сили на Украйна унищожиха представяната като пълководец на артилерията на така наречен Донецка национална република Олга Качура, позивна “Корса ”. За гибелта й оповестиха съвсем по едно и също време в Киев и съветският наместник в окупираната Горловка Иван Приходко. За двете страни Корса имаше разнообразни облици - от карикатурен до храбър, и даже няколко селища в Донецка област я бяха оповестили за почетен жител.

“Днес е тежък ден за Горловка и републиката. Трагически почина храбрата и мъдра жена, която стоеше в основите на Народната милиция в ДНР. Качура Олга Сергеевна, победоносната и непоколебима “Корса ”. - изстена в телеграм канала си Приходко. Украинската страна съпровожда известията за гибелта й с квалификациите изрод, безжалостна, цинична, алкохоличка и прочие.

До 2014 година родената през 1970 година Корса служи в украинската полиция в Горловка, а по-късно минава на страната на сепаратистите и се причислява към паравоенните формирования на Игор Безлер, припомня УНИАН. Корса беше представяна като пълководец на ракетен дивизион “Град ” и озвучаваше заповедите за обстрел на Иловайск, Дебалцево, Углегорск, Мариновка и Авдеевка, довели до всеобщи жертви измежду цивилното население. Руснаците я изпращат на курс за повишение на квалификацията в Михайловската военно-артилерийска академия на РФ в Санкт Петербург. След завършването на курса и присвояват званието “полковник от Въоръжените сили на ДНР ”.

През януари т. година още преди нахлуването на Русия украински съд осъди “корсата ” на Денис Пушилин задочно на 12 години отнемане от независимост. Качура беше приета за отговорна в осъществяването на закононарушение по част 1, член 258-3 от Наказателен кодекс на Украйна - присъединяване в терористична група или организация. Корса се укриваше от украинското правораздаване и беше оповестена за търсене. Военните в Киев не оповестяват събитията, при които е била ликвидирана одиозната командирка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР