Въоръжените сили на Тайван регистрираха 13 военни самолета и 5

...
Въоръжените сили на Тайван регистрираха 13 военни самолета и 5
Коментари Харесай

Китай продължава провокациите срещу Тайван

В ъоръжените сили на Тайван записаха 13 военни самолета и 5 бойни кораба на Китай, както и два китайски балона , които се приближиха до острова в границите на 24 часа, гласи изказване на тайванското Министерство на защитата.

Посочва се, че един безпилотен аероплан WZ-7 на китайската войска е навлязъл в идентификационната зона на Противовъздушна отбрана на острова. Тайван е изпратил въздушни и морски патрули за наблюдаване на обстановката, разположил е и наземни ракетни системи.

В същото време тайванските военни откриха в петък два китайски балона, откакто те пресякоха така наречен междинна линия на Тайванския пролив на 61,1 км северозападно и 94,45 км западно от град Хсинчу в северозападната част на острова. Балоните се движеха на височина от към 5,1 километра и 7,31 километра на североизток.

Официалните връзки сред централното държавно управление на КНР и нейната островна провинция бяха прекратени през 1949 година, откакто силите на Гоминдана, водени от Чан Кайши, победени в гражданската война от китайските комунисти, се реалокираха в Тайван. Бизнес и неофициалните контакти сред острова и континентален Китай се възобновяват в края на 80-те години. От началото на 90-те години страните започнаха да контактуват посредством неправителствени организации - Пекинската асоциация за развиване на връзките през Тайванския проток и Фондацията за продан сред Тайпе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР