Въоръжените сили на Русия търпят поражение при Угледар, разгромената е

...
Въоръжените сили на Русия търпят поражение при Угледар, разгромената е
Коментари Харесай

Русия търпи поражение при Угледар, разгромена е елитна част на руската морска пехота - Свят

Въоръжените сили на Русия търпят проваляне при Угледар, разгромената е елитната 155-та част на морската пехота, оповестява " Политико ".

При Угледар и Маринка, Донецка област, е унищожено огромно количество жива мощ на съперника, в това число и командният състава. През последната седмица врагът загуби към 130 единици техника, в това число 36 танка, заяви представителят на отбраната на Таврийското направление Алексей Дмитрашковски.

По думите му в боевете за Угледар съветските войски са изгубили сред 150 и 300 морски пехотинци за ден.

Три пъти се постанова 155-та бригада да бъде доокомплектована. Първият път след Ирпен и Буча, повторно претърпяха проваляне при Донецк. Сега цялата бригада е съвсем унищожена, прибавя Дмитрашковски.

ВСУ не бързат да честват успеха, защото съветските войски не престават да щурмуват украинските позиции при Угледар, Авдеевка и Бахмут.

Бихме искали оръжието от нашите сътрудници да идва по-бързо, това ще ни даде опция освен да се пазиме и да удържаме офанзивите, само че и дефинитивно да изтласкаме врага от нашата територия, акцентира Дмитрашковски.

Институтът за проучване на войната установи началото на ново нахлуване на Русия при Луганска област. Такива са и данните на разузнаването, което отбелязва, че Путин е издал заповед Донбас да бъде високомерен до март, оповестява УНИАН.

По думите на специалиста Владислав Селезньов в този момент настъплението на украинския фронт протича по пет посоки - Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Угледар. Според главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни украинските сили са съумели да си върнат изгубени позиции.

Руското командване усилва войсковите си групировки против украинските градове Лиман и Бахмут, заяви украинският общоприет щаб. Основателят на наемническата компания “Вагнер ” Евгений Пригожин твърди, че в напъните си да обкръжат Бахмут, войските му са завзели село на 6 километра северно от града. Руските военни се пробват да напреднат и към Купянск в Харковска област.

Нови наказания

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски задейства решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за налагане на наказания против още 200 съветски жители и свързани с Русия лица, в това число съветниците на съветския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков и Лариса Бричьова.

Санкциите засягат и огромен брой политици, политолози, ръководители и чиновници на държавни предприятия и са за период от 50 години. Значителна част от глобените са представители на съветската държавна компания " Росатом ".

Ние вършим всичко допустимо глобите против съветската атомна енергетика да станат част от световните ограничавания против Русия поради войната. Обаче имаше моменти, когато други наказания изглеждаха сложни за реализиране, само че това се случи и те към този момент са в деяние, съобщи Зеленски в снощното си видеообръщение.

Според украинския президент Москва би трябвало да бъде осъдена в това число и за " радиационния шантаж, за който се употребява завзетата от руснаците Запорожка атомна централа ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР