Въоръжените сили на РФ нанесоха вчера серия от удари по

...
Въоръжените сили на РФ нанесоха вчера серия от удари по
Коментари Харесай

Произведена в Германия ракета е ударила жилищната сграда в Киев СНИМКА+ВИДЕО

Въоръжените сили на РФ нанесоха през вчерашния ден серия от удари по украински инфраструктурни обекти. По-късно стана известно, че ракета е блъснала жилищен блок в Киев.

В същото време зенитната ракета се оказа западно произвеждане. Като доказателство за това в общественото пространство беше оповестена фотография с неин откъс, на който има маркировка ntq.

По нея може да се допусна, че тази ракета е изстреляна от немската система за противовъздушна защита IRIS-T. Тези системи бяха доставени на Киев за въоръжение на въоръжените сили на Украйна в границите на военната помощ на Украйна от Германия и Съединени американски щати.



По последни данни 11 души са ранени вследствие на удар на ракетата в къщата, 10 от които са приети в болница.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че от 31 ракети, изстреляни по града, 21 ракети са били свалени от системи за противовъздушна защита.

Сега в Киев има опашки от коли на бензиностанциите. Освен това украинците купуват гориво за зареждане на генератори, с цел да ги употребяват вкъщи на фона на всеобщо спиране на електрозахранването, водоснабдяването и отоплението.

Трябва да се означи, че заради ракетните удари на въоръжените сили на РФ всички атомни електроцентрали и множеството топлоелектрически централи и водноелектрически централи в Украйна също бяха краткотрайно изключени.

Това се споделя в прессъобщение на Министерството на енергетиката на страната.

В полунощ се организира незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР