Въоръжените сили на Франция съобщиха, че са извършили удар с

...
Въоръжените сили на Франция съобщиха, че са извършили удар с
Коментари Харесай

Френската армия извърши първи удар с дрон при операции в Мали

Въоръжените сили на Франция оповестиха, че са направили удар с дрон за първи път по време на интервенции в Мали, като са отстранени 40 терористи, оповестява Агенция Франс Прес.

В събота френският президент Еманюел Макрон разгласи, че френските сили са " обезвредили " 33 джихадисти в централния регион на Малиан в Мопти, при интервенция, почнала предходната нощ.

В изказване френското военно командване съобщи, че ударът с дрон е по време на следваща интервенция в събота, в която са убити още седем джихадисти.

Докато френските командоси претърсват гората Уагаду, на 150 километра от град Мопти, " те бяха нападнати от група терористи на мотоциклети ", се споделя в известието. Дрон Reaper и френски Mirage 2000 откриха огън, с цел да поддържат сухопътните войски.

" Това е първият действен удар от въоръжен дрон ", се споделя в изказването. Ударът е единствено два дни, откакто френската войска разгласи, че е завършила с тестванията на отдалечено пилотираните дронове за въоръжени интервенции. Армията има три дрона, основани покрай Ниамей, столицата на Нигер.

Операцията е в регион, следен от " Катиба Макина ", ислямистка група, учредена от радикалния просветител на Мопти Амаду Куфа. Двама жандармеристи от Мали, които са държани като заложници, са освободени, а френските войски иззеха редица въоръжени транспортни средства, мотоциклети и оръжия, " нанасяйки доста тежък удар " на джихадистите, се споделя в изказването от през днешния ден.

Франция по-рано съобщи, че е ликвидирала 25 джихадисти при две интервенции в Сахел този месец. Миналия месец 13 френски бойци бяха убити при злополука с хеликоптер в северната част на Мали.

Франция разполага с 4500 души, които се бият против джихадисти в Сахел от 2013 година, починали са 41 френски бойци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР