Въоръжени протестиращи нахлуха в сградата на Капитолия в Орегон в

...
Въоръжени протестиращи нахлуха в сградата на Капитолия в Орегон в
Коментари Харесай

Въоръжен бунт срещу К-19 мерките и в подкрепа на Тръмп в Орегон

Въоръжени протестиращи нахлуха в постройката на Капитолия в Орегон в понеделник, където бяха посрещнати от чиновници с екипировка за битка с вълнения, до момента в който депутатите се събраха на еднодневна специфична сесия на фона на възходящото напрежение по отношение на рестриктивните мерки против ковид в щата, написа вестник "Ню Йорк Таймс ".

Щатската полиция на Орегон oбяви митинга, който включваше десетки хора, за нелегално заседание и чиновници изстреляха топчета с пипер, с цел да прогонят тълпите от Капитолия в Салем. Полицията арестува минимум двама души, в това число един човек, който съгласно управляващите е употребявал пикантен спрей против чиновници. По-късно някои от тълпата разрушиха прозорци на входа на Капитолия.

Мнозина от протестиращите са носили оръжия и бронежилетки, а част от тях са развявали флагове в поддръжка на президента Доналд Тръмп.

Proud Boys, Patriot Prayer and other far-right group members - many armed with pistols and rifles - attempted to disrupt the Oregon Special Session today at the Salem statehouse. It is legal to carry guns in the Capitol building and on the grounds.
— Shannon Watts (@shannonrwatts)
Губернаторът Кейт Браун свика еднодневна специфична сесия на законодателния орган, с цел да прегледа въпроси, свързани с пандемията, в това число облекчение за наемодателите и наемателите и финансиране за разпространяване на ваксини, както и напъните за справяне с опустошителния сезон на пожарите в щата.

Протестиращите се опълчиха на рестриктивните мерки, наложени от госпожа Браун, с цел да лимитират разпространяването на ковид, протестирайки против тяхното влияние върху работните места и учебните заведения. Един човек носеше табела с надпис „ Политиците са вирусът, революцията е лекарството “, а останалите призоваваха полицията да арестува губернатора.



Малко по-късно се намесиха огромен брой чиновници на органите на реда с палки и газови маски, с цел да изтласкат протестиращите от входа към постройката на Капитолия. Мнозина от тълпата крещяха, че от дълго време поддържат чиновниците на реда, в това число на митингите „ Back the blue “, само че към този момент няма да ги поддържат.

Броят на инфектираните с ковид в Орегон е в най-високата точка от началото на пандемията. Съгласно заповедите на губернатора доста окръзи са изправени пред наложителни ограничавания, като да вземем за пример забрани за хранене на закрито в заведения за хранене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР