Въоръжени нападатели са вързали най-малко 19 селяни и са ги

...
Въоръжени нападатели са вързали най-малко 19 селяни и са ги
Коментари Харесай

Свързана с ИДИЛ въоръжена група убива 19 селяни в ДР Конго, казва официален представител

Въоръжени нападатели са вързали минимум 19 селяни и са ги умъртвили с мачете и други оръжия при нахлуване в източната част на Демократична република Конго (ДРК) късно в неделя, съобщи водач на гражданското общество.

Други селяни са избягали, само че може да са се удавили, до момента в който са се опитвали да прекосят река Ламия в Уганда, сподели Морис Мабеле Мусаиди пред организация Ройтерс.

Продължете да четете

листата от 4 детайла Въоръжени сепаратисти убиха минимум 20 в Камерун „ Умолявам ви да го освободите “: Луис Диас умолява похитителите да освободят татко Бащата на Луис Диас от Ливърпул е похитен от бунтовниците ELN, споделя Колумбия Алиансът на етническите бунтовници нападна военни позиции в Северен Мианмар завършек на списъка

„ Все още има хора в неопределеност “, сподели той.

Мусаиди и представител на армията на ДРК обявиха, че нападението против вождството Ваталинга на територията на Бени е осъществено от Съюзническите демократични сили (ADF), въоръжена група, основана в източната част на ДРК, която се е заклела във честност на ИДИЛ (ISIS). < /p>

ADF е основана в Уганда през 90-те години на предишния век, преди да премине границата, и е упреквана за хиляди убийства през последното десетилетие в двете страни.

През юни бойци на ADF убиха 42 души, в това число 37 възпитаници, в гимназия в западна Уганда покрай границата с ДРК в най-смъртоносната офанзива в страната от повече от десетилетие. През ноември армията на Уганда съобщи, че е заловила ръководителя на отряд на ADF, прочут просто като „ Njovu “, и е умъртвила шестима от хората му при нахлуване.

Армията на ДРК сподели, че е умъртвила минимум шестима от нападателите в неделя вечерта, без да навлиза в детайлности за интервенцията. Говорителят на армията Антони Муалушайи уточни броя на цивилните жертви на 11, само че сподели, че тази цифра е условна.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР