Въоръжени мъже са нахлули в колеж в пакистанския град Пешавар,

...
Въоръжени мъже са нахлули в колеж в пакистанския град Пешавар,
Коментари Харесай

Талибаните избиха и раниха десетки в колеж в Пакистан

Въоръжени мъже са нахлули в лицей в пакистанския град Пешавар, избивайки минимум 9 души и ранявайки други 36 души, оповестяват международните осведомителни организации.

Уточнява се, че минимум трима мъже, дегизирани с бурки , пристигнали с рикша и влезнали в Института за образование по земеделие в Пешавар тази заран.

Всички нападатели са били премахнати , увериха от пакистанската войска. Пакистанските талибани поеха отговорност за нападението.

Колежът се е считал за затворен поради мюсюлмански празник.

Най-малко един гърмеж е бил чут в двора на образователното заведение. Полицията и специфични елементи са отделили региона.

Осем студенти и един офис чиновник са били убити , прецизираха от полицията.

Един ранен студент е декларирал пред " Ройтерс ", че към 120 от близо 400 поданици в кампуса са се намирали в колежа по време на офанзивата, откакто множеството от студените са отпътували по родните си места по отношение на празника.

" Спяхме, когато чухме изстрели. Станах и в границите на секунди всички бягаха и крещяха " талибаните нападнаха ", разкри студентът.

Друг студент пък коментира, че " терористите стреляха по всеки, който обикаляше в близост, а също разбиваха порти, с цел да атакуват студенти . За благополучие силите за сигурност пристигнаха на мястото, преди тези мъже да нахлуят в стаята ни - по тази причина сме живи ".

Журналисти от мястото на събитието прецизират, че са били открити самоубийствени жилетки, три гранати, две бомби и револвер.

Пешавар, който се намира покрай границата с Афганистан, е сцена на голям брой офанзиви от страна на талибаните през последните години. През 2014 година талибаните нападнаха армейско учебно заведение в Пешавар, при което починаха 141 души при едно от най-тежките набези в новата история на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР