Въоръжени лица, за които се смята, че принадлежат към престъпна

...
Въоръжени лица, за които се смята, че принадлежат към престъпна
Коментари Харесай

Бандити отвлякоха стотици ученици в Нигерия

Въоръжени лица, за които се счита, че принадлежат към незаконна тайфа, са отвлекли стотици възпитаници от техните общежития, дружно с някои от учителите в централна, оповестиха управляващите пред Агенция Франс Прес.
Нападателите, облечени във военни униформи, нахлули в държавния теоретичен лицей в град Кагара в щата Нигер късно във вторник, и насочили учениците в близката гора, оповестиха източниците. Един възпитаник е умрял по време на отвличането.
Северозападна и централна Нигерия все по-често са обект на незаконни банди, известни на локално равнище като " бандити ", които отвличат за откуп, обезчестяване и обир в целия район.
" Бандити влязоха в колежа нощес и отвлякоха стотици възпитаници и техните учители ", съобщи чиновник, който изиска да не бъде разпознат заради чувствителността на въпроса.
" Един от отвлечения личен състав и някои студенти съумяха да избягат. Персоналът удостовери, че възпитаник е бил убит по време на отвличането ", сподели служителят.
 Местни доброволци избавиха отвлечени нигерийски деца Местни доброволци избавиха отвлечени нигерийски деца
Местни бдителни жители избавиха десетки възпитаници, отвлечени от бандити в северния нигерийска страна Катсина, оповестиха през днешния ден от полицият...
Училището има към 1000 възпитаници и не е ясно незабавно какъв брой от тях са били похитени.
Войски с въздушна поддръжка наблюдават бандитите, подготвяйки се за възможна избавителна интервенция.
Отвличането в Нигер стана два месеца откакто, след което бяха освободени дни по-късно след договаряния с държавното управление.
Бандите, движени от финансови подбуди, нямат идеологически пристрастености, само че хората от службите за сигурност се притесняват, че в редовете им са проникнали от североизточната част на Нигерия, където армията от десетилетие води война против ислямистки протест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР