Въоръжени екстремисти убиха най-малко 32 души, след като откриха огън

...
Въоръжени екстремисти убиха най-малко 32 души, след като откриха огън
Коментари Харесай

32-ма убити и 81 ранени при стрелба на възпоменателно събитие в Кабул

Въоръжени екстремисти убиха минимум 32 души, откакто откриха огън по събиране в столицата на Афганистан Кабул.  Около 81 души също бяха ранени и броят на починалите може да се усили, съобщи представител на държавното управление, написа БГНЕС. Това е първата огромна офанзива в столицата, откогато Съединени американски щати реализираха съглашение с талибаните за поетапно евакуиране на американските войски.
Абдула Абдула - върховен афганистански политически водач - присъстваше на възпоменателното събитие дружно с други основни политически фигури, само че се измъкна незасегнат. Сбирката била за отбелязване на 25-годишнината от гибелта на Абдул Али Мазари, който беше погубен през 1995 година, откакто беше хванат от талибаните.  Отговорност за нападението пое „ Ислямска страна “, до момента в който талибаните, които бяха отстранени от властта от ръководените от Съединени американски щати войски през 2001 година, отхвърлиха присъединяване съвсем незабавно.
Припомняме, че няколко души бяха убити при сходно нахлуване при същото възпоменание предходната година, за което терористичната група отново съобщи, че е осъществена от бойците й. Телевизия Tolo News сподели фрагменти онлайн на хора, тичащи за прикритие, на фона на чуваща се пукотевица. Афганистанските сили за защита продължиха да се бият против нападателите през целия ден, като най-сетне обезопасиха региона. За да с случи това обаче се наложи да убият към 3-ма екстремисти в късния следобяд, заяви представителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими.
Президентът на Афганистан Ашраф Гани написа в Туитър, че нападението е „ закононарушение против човечеството и против националното единение на Афганистан “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР