Въоръжени екипи на СДВР и тежка техника на Жандармерията ще

...
Въоръжени екипи на СДВР и тежка техника на Жандармерията ще
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност на парада по случай 6 май

Въоръжени екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и тежка техника на Жандармерията ще охраняват Военният церемониал на 6-ти май в София. Целият полицейски състав на столичната дирекция ще бъде зает за проведените събитията във връзка Деня на храбростта и на Българската войска. На формалните празнувания няма да бъдат допускани хора във очевидно нетрезво положение, както и носещи остри предмети или оръжия.
По мотив честванията на Деня на храбростта и празника на Българската войска, Столична дирекция на вътрешните работи е заело оптимален брой полицейски екипи на всички места, където има всеобщо събиране на поданици и посетители на София.
Засилено полицейски наличие ще има и на всички съществени трасета, където се чака по-натоварен трафик. Комисар Борислав Муеров от Столична дирекция на вътрешните работи изясни повече за подхванатите ограничения на вътрешното министерство.
„ Всички улици, които са към Президентството и прилежащата територия, ще бъдат тампонирани с механизирана техника по отношение на обезпечаването и спокойствието на жителите по линия на терора. Всички екипи, които са против деен стрелец, ще патрулират на уязвимите места в столицата, а те са: Централна гара, Автогарата и местата, където има проведени културно-масови мероприятия “, изясни Муеров, представен от " Дарик ".
Началникът на „ Пътна полиция” комисар Бойко Рановски изясни, че на 7-ми май придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по автомагистралите и първокласната пътна мрежа в страната ще бъде лимитирано.
Той добави още, че през почивните дни ще има и съществени полицейски инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции на водачите на коли. Рановски напомни и, че акцията на „ Пътна полиция” за неплатени санкции продължава до 6 май в това число.
„ Нека всички водачи да знаят, че в случай че бъдат спрени и бъдат тествани и се откри, че имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени на място. Също по този начин в случай че имат неплатени санкции и са тръгнали някъде да честват, може да им се наложи да прекратят пътуването си заради лишаване на свидетелството за ръководство до възнаграждение на санкцията “, уточни Рановски.
На 6-и май до края на проведените мероприятия ще бъде спряно придвижването на коли на площад „ Александър Невски”, „ Независимост”, „ Княз Александър 1 Батенберг”, бул. „ Цар Освободител” и площад „ Народно събрание”.
Водосветът на бойните флагове пред Паметника на Незнайния боец ще се организира в 9 часа сутринта. Там ще бъдат построени КПП-та с рентгенови рамки за пропускане на жителите и гостите на София. Няма да бъдат допускани хора във очевидно нетрезво положение, както и носещи рискови предмети и оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР