Въоръжен дрон атакува военновъздушната база Харир“ в Ирак. В обекта

...
Въоръжен дрон атакува военновъздушната база Харир“ в Ирак. В обекта
Коментари Харесай

Дрон атакува военновъздушната база „Харир“ в Ирак, в нея има американски военни

Въоръжен дрон нападна военновъздушната база „ Харир “ в Ирак. В обекта има ситуирани американски военни, оповестиха два източника на Ройтерс от региона на сигурността. Засега няма данни за жертви и опустошения.

Отговорност за следващото нахлуване против база с американски военни на иракска територия пое формация на име „ Ислямска опозиция в Ирак “ и добави, че е атакувала базата „ Харир “ с два дрона.

Това се случи, откакто в посолството на Съединени американски щати в Багдад завиха сирени за паника за допустимо нахлуване, предава Българска телеграфна агенция.

Звукът от тях огласил дипломатическата задача нощес, споделиха няколко души, намиращи се в строго охраняваната Зелена зона в иракската столица. Няма сведения за паднали снаряди или жертви.

Засега дипломатическите представители на Съединени американски щати и иракските управляващи не са дали отговор на запитванията за коментар.

Американските и интернационалните сили, ситуирани в Ирак и прилежаща Сирия, са в нараснала бойна подготвеност предвид на десетките набези, които бяха осъществени против базите им през последните седмици след експлоадирането на войната сред Израел и „ Хамас “.

Според формалните представители на Съединени американски щати множеството от офанзивите не са поразили задачите си заради мощната защита на военните обекти. Те упрекват за нападенията групировки, подкрепяни от Иран.

Отговорност за доста от тях пое организацията „ Ислямска опозиция в Ирак “. Тя съобщи, че те са осъществени в отговор на поддръжката на Вашингтон за Израел във войната против „ Хамас “, в която съгласно преставители на палестинските здравни органи са починали над 10 000 души, 40 % от които деца.

Иракският министър-председател Мохамед ас Судани даде обещание да преследва виновниците за офанзивите, в това число за тези, осъществени против три бази в страната му, в които са ситуирани военни съветници от интернационалната коалиция. Сред базите, станали цели на набези, се оказаха „ Айн ал Асад “ в Западен Ирак, военна база край интернационалното летище в Багдад и „ Харир “ в Ербил.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР