Въобще не ми е ясно за какво Асен Василев и

...
Въобще не ми е ясно за какво Асен Василев и
Коментари Харесай

Проф. Касчиев: Не ми е ясно какво правят Асен Василев и енергийния министър в САЩ

Въобще не ми е ясно защо Асен Василев и енергийния министър Румен Радев са на посещаване в Съединени американски щати. Беше оповестено, че имат среща единствено с помощник-държавния секретар по енергийните въпроси. Въобще имало ли е договаряния, не е ясно от това, което са изнесли. Разговорите са замяна на любезности. Нищо съответно не е имало за нуклеарните планове, най-малко съгласно наличната информвация.

Това разяснява пред бТВ проф. Георги Касчиев. 

Фактът, че премимерът реши да не отпътува с тази делегация, както беше оповестено, приказва, че никакви срещи на високо равнище не са били контрактувани и никакви текстове на съглашения или контракти не са готови. Тук едни хора изясняват по какъв начин нашите хора като отидат там, по какъв начин ще им дадат държавна поддръжка за двата нови реактора, по какъв начин ще им обещаят едни големи заеми с ниски лихви. Всико това е едно пожелателно мислене, разяснява той.

Тук се приказва, че двата реактора щели да ни костват 6 милиарда $, само че практиката демонстрира друго. Американските два реактора костват 35 милиарда $. За такава оферата трябваше да се направи търг, както направи Чехия, кометира той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР