Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Предозиране: Борисов ще управлява докато му омръзнем, смята Георги Марков

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети, в това число и отвън политиката.

Днес публикуваме част от изявлението на депутата от гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков пред уеб страницата marica.bg.

Вашата оценка за третия мандат на Бойко Борисов каква е?
- " Тежък мандат, само че той до момента не е карал леки. Или би трябвало да ръководи в държавно управление на малцинство или в коалиция. А постоянно, когато се прави коалиция, има проблеми. Но мисля, че мандатът върви добре. В България се случиха доста позитивни неща във външнополитически аспект, значими за нашата страна, които към този момент загатнах.

А във вътрешната политика също има прогрес - подвигнаха се пенсиите, има стопански напредък, прави се всичко допустимо да се подвигат приходите на хората в една извънредно изстрадала страна като нашата.

На процедура Борисов е най-успешният български министър председател в последните години и няма опция. От Българска социалистическа партия отново приказват за избор на съмнение и избори, само че Борисов ще ни ръководи, до момента в който му омръзнем ".

В изявлението Марков показва още, че от началото на този парламент министър-председателят не е пристигнал нито един път на събиране на парламентарната група на ГЕРБ, тъй като не желал да въздейства върху решенията на депутатите.

За народния представител от гражданската квота на ГЕРБ Борисов е постигнал и доста във външната политика - " контракта с Македония, Балканската четворка във Варна, съумя да извоюва Юнкер обществено да съобщи да влезем в Шенген и еврозоната, реализира точка от дневния ред следващата година водачите на 27-те страни да бъдат на една маса с водачите на Западните Балкани, които не са в Европейски Съюз.

На въпрос в какви връзки са Борисов и Цветанов, Марков споделя, че двамата са като сиамските близнаци. " Единият не може без другия. Партията не може без Борисов, който е безспорен водач, мажоритарно определен министър-председател, само че ГЕРБ не може да е толкоз мощен и без Цветанов, който доста добре е построил структурите. В ГЕРБ има класическо разделяне на управляващите - партията и изпълнителната власт се управляват от Борисов, до момента в който Цветанов се занимава с парламентарната група и структурите. Двамата са пример за спортсменски връзки и колегиалност ", споделя още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР