Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Предозиране: Антикорупционната комисия не е изпадала нито в летаргия, нито в сън

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети. Днес обръщаме внимание на едно похвално слово за антикорупционната комисия, произнесено от депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

Антикорупционната комисия и парламентарната комисия, на която аз съм член, в никакъв случай не са изпадали нито в заспалост, нито в сън. Напротив - след приемането на антикорупционния закон през 2018 година, това е един от най-рестриктивните в Европа за доста сериозна воля за битка с корупцията по високите етажи. 2018 година играта свърши, разпоредбите са други. Вие видяхте какъв брой хора в тези 2 години със съдействието на профилираната прокуратура отпред с господин Гешев и с КПКОНПИ - доста съществено се сви обръчът към тези, които желаеха да злоупотребяват с власт. Като стартираме с министри, кметове, депутати - 7000 души попадат в обсега на тази комисия.

Това сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Разсъжденията му за триумфите на антикорупционната комисия, около която имаше куп кавги, в това число с парцелите на нейния някогашен началник, не бяха прекратени нито за момент или оспорени от водещия на " Денят стартира с Георги Любенов ". Самият Гърневски обаче призна, че макар необятният обсег проверявани, са открити едвам над 700 несъответствия с данъчните заявления.

Забележката на Гърневски, че комисията не спи, е обвързвана с коментара на оферти от ГЕРБ за неин ръководител Сотир Цацаров, че би поел поста, с цел да разсъни КПКОНПИ. " Промените в работата, които бих предложил, ще се съдържат в концепцията. В нея ще има съответни и прагматични неща, които са свързани с работата на комисията и които ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от положението, в което се намира сега ", сподели към момента основният прокурор в четвъртък.

" А предходната година и аз съм един от тези, които предложихме в парламентарната комисия, под обсег да бъдат и всичките новоизбрани над 6000 съветници, тъй като в локалните управляващи има голям запас, който някъде е предмет на корупция. Над 4 милиарда лв. са запорирани и се чака правосъдно решение дали да бъдат конфискувани ", не спря да се хвали Гърневски.

По мотив предлагането на Корнелия Нинова новият началник на КПКОНПИ да бъде назначаван от президента, той разяснява, че единствено Народното събрание има нужния за това надзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР