Ваня Щерева влезе в Къщата на ВИП брадър и изигра

...
Ваня Щерева влезе в Къщата на ВИП брадър и изигра
Коментари Харесай

Ваня Щерева призна кой я прецака във "ВИП брадър"

Ваня Щерева влезе в Къщата на „ ВИП брат ” и изигра самата себе си, макар опитите на някои свои съквартиранти да изведат друго от присъединяване й. И макар че напусна шоуто преди най-големия си дразнител – Шеф Петров, Ваня се усеща победител. Потвърждение за това е и откровеното й изявление пред " ШОУ ". - Ваня, кой кого надигра и продължава да надиграва във „ ВИП брадър” съгласно теб? И доколко ти стана част от този обществен опит?
- Ако мога да се върна при започване на тази игра, бих си пресметнала ходовете и бих играла и аз. За страдание се държах естествено, не се пробвах да надхитря системата. От мен се очакваше да съм водач, какъвто нормално съм в разнообразни обстановки в действителния живот. Но аз имам една фикс идея за недосадност, не обичам да се налагам. Всички в Къщата сме в по-голяма или по-малка степен егоцентрици – представете си, в случай че всеки от нас се опитваше да се наложи, щяхме да се изпопребием. Аз имах нещастието или шанса от първия ден да се сближа с двама съквартиранти, да ги припозная за „ моите хора”, и това ограничи наличието ми в Къщата, защото стоях най-вече в тяхната компания. Така сама направих от себе си вторичен воин. Не скърбя, изкарах си отлично! Всеки, който си мисли, че съм късала нерви, бърка. Забавлявах се, научих доста нови неща от девойките и съм признателна, че тази игра ме срещна с хора, които одобрявам и с които във външния свят нямаше по какъв начин да се намерим.

- Докато беше в Къщата бяха припомнени едни твои думи отпреди две години, когато беше сезон „ Образцов дом”. Тогава ти отхвърли изрично с думите, че „ България обича кича”. Какво се промени оттогава?
- И в този момент не се отхвърлям от тъкмо тези думи – България обича труфя. Нима грозните човешки връзки не са кич? Е, и в нашата къща ги имаше в обилие. До скоро бях в изолираност, само че не съм отказвала в никакъв случай нищо – колкото пъти съм била канена, съм приемала, просто Биг Брадър се е отказвал от мен. Може да го попиташ, той ще удостовери. Аз одобрявам това предаване и постоянно съм взела участие в него като коментатор или фен.

- За теб бе доста значимо да победиш не толкоз играта, колкото Шеф Петров. Фактът, че излезе преди него, тормози ли те? И по какъв начин би описала държанието му, систематичната волност и непрекъснатите опити да става център на внимание по гръмък и на моменти нападателен метод?
- Струва ми се, че по някакъв метод го победих въпреки всичко. Той показа, че когато минавам около него, се разтреперва целият. Това, че не можеше да ме понася и ме нарочи за най-големия си зложелател, считам за прелестно. Последно с него имахме следния разговор – когато той молеше Биг Брадър да му разреши единствено да види и целуне жена си, а аз му споделих да не се надява. Петров: „ Що да не ми даде, с цел да ми е тъжно ли? Аз, в случай че желая да ми е тъжно, си се скарвам с теб и готово”. Аз:
“Ооо, шефе, но на теб тъжно ли ти е, като се скараме?
Щото на мен ми е толкоз хубаво...”. Петров: „ Е тъкмо за това ми е тъжно, щото на теб ти е хубаво!” Факт е, че статистически изгубих борбата с него, само че пък съм удовлетворена, че съм единственият съквартирант, който остана неотстъпчив в отношението си към него. Освен това неговото предпочитание не се сбъдна – той в никакъв случай не ме предлагаше, тъй като, самичък ми го сподели, искаше да махнат Тото, с цел да остана сама в Къщата и да ми отровел живота. Май много го е боязън от мъжете в Къщата...



- Винаги си казвала, че ненавиждаш чалгата във всичките й измерения – най-много в връзките сред хората. Вероятно поради това мнозина насочиха укор към теб, когато се сприятели с фолкпевицата Мария. Мислела ли си върху това?
- Не. Припознах в Мария моя човек още първата вечер. Без да знам нито една нейна ария, без да ме интересува от кой род е. Аз съм такава. Избирам от раз, без съмнения, и в никакъв случай след това не се отхвърлям. Обичам предаността. Рядко я получавам, само че постоянно я давам. Е, от Мария я получих. И нашите връзки не бяха чалга. И няма да бъдат.

- А какъв облик е Мегз съгласно теб? Не се ли крие един доста остроумен състезател под мантията на първичността, особените реакции и дейности, с които тя се облича, откогато е в шоуто?
- Възможно е всяко нейно деяние да е изчислено. И да е по този начин, евала. Не съм срещала различен подобен човек, който толкоз добре да си е подредил нещата. Да, аз скачах против нея, когато разрушаваше комфорта на групата, само че това не ни пречеше да бъдем близки. Не одобрявам крайностите й, фанатизма й, само че ужасно почитам хъса й, борбите й, мозъка й. Миглена е войник, и ние двете намерихме смисъл в общуването ни. Не я предадох даже когато усещах неприятни настроения от останалите към себе си единствено поради това, че съм близка с нея.

- Ти си публицист. Какво прозираш във всеки от останалите участници – Сашка, Енджи, Джулиана, Дани Златков… И, несъмнено, сценарна ли бе съгласно теб сватбата и връзките сред Алекс Богданска и Дани Петканов?
- Сашка – нямам към нея никакви неприятни усеща. Но по-мързелив и слабохарактерен човек не познавам. Усмихнат паразит.
Енджи – красива жена с високо самочувствие и с черно-бели усещания. Не може да се спори с нея. Тя ми е като в сапунен сериал.
Джулиана – първична, откровена, предизвикваща усмивки. Тя ми беше слънцето в къщата – една дума да ми каже и ми оправя настроението. Търсех компанията й постоянно, умиляваше ме с наивитета си.
Дани Златков – безмълвен, мислещ, корав темперамент. Така и не го проумях напълно, само че няма да не помни по какъв начин ми донесе една последна цигара. Много благо ми стана. После му го върнах в особено приготвена храна за него, когато и той отхвърляше да се храни от ръцете на Петров.
Алекс и Дани подкрепях през цялото време, тъй като имам вяра в любовта, тъй като си наподобяват двамата, тъй като ги одобрявам.
Никакъв сюжет нямаше - имаше задача женитба
Тогава седнахме на двора, те двамата и аз, и Алекс сподели: „ Ей, дали да не го създадем наистина”, Дани възкликна с едно радостно „ Да”. После ме питаха дали бих го направила. Отговорих: „ Да, доста я крепко, само че аз не съм аршин, не ме слушайте, чуйте единствено себе си.” До час те го бяха решили. Дори Биг Брадър се опита да ги разубеди, като че ли се притесняваше да поеме тази отговорност. Но те бяха непреклонни. Тази женитба беше напълно същинска и се надявам двамата да са щастливи.

- Още във визитката си ти сподели, че едно от най-силните ти оръжия е възприятието за самоирония. Казваш също, че се ядосваш един път на 4 години. Мисля, че видяхме и от двете в теб. На какво те е гняв в този момент и има ли нещо, с което мислиш, че прекали в шоуто?
- Ядосвам се единствено на всички съквартиранти, че са толкоз меки с Петров. Че му простиха всичкия отровен звук, който създава във всяка секунда в Къщата. Ако бяхме единни, в случай че го бяхме оставили без внимание, в случай че го бяхме изгонили от кухнята, където е неговото избавление, щяхме да гледаме доста по-интересен филм.

- Не дребен акцент сложиха и върху връзките ти с Тото. Първо бяха флирт, след това вид наставнически. Какви бяха в действителност?
- „ Флирт” и „ Родителски” са избрания, дадени от Сашки, Бобита Петрови и други първобитни екземпляри. Обяснявам за следващ път: човек може да се влюби в предмет, концепция, дреха, в портрет на стената, в книга, в изкуство, във всичко. Това не значи безусловно, че влюбеният човек в даденото нещо ще си легне с него или ще се ожени за този предмет, концепция, дреха, портрет на стената, книга или изкуство. По същия метод се срещат хора с идентични мисли и светоусещания, разменят флуиди, споделят себе си и стават другари. Ако тези другари са от друг пол, постоянно низшите мозъци ги жигосват, че не им е чиста работата. Изобщо не ме интересува какво се написа и кой какво мисли. Щастлива съм, че срещнах Тото и че той беше повода животът ми в Къщата да е по-лек и прелестен. С неговия разум, с възприятието му за комизъм и творчеството.

- Разкажи ми малко за същинската обич, която те чакаше от самото начало извън, до момента в който беше в шоуто. Много неща се изписаха, само че верните думи можеш да кажеш единствено ти!
- За същинската обич се споделя, когато ти се споделя. Ние двамата
се усещаме прелестно, без да имаме потребност да крещим пред света
Изобщо не знам какво е изписано и не ме интересува. Пет години, в които няма ден без смях. Това е най-същественото за връзката ни.

- Каква бе първата реакция на дъщерята ти Мила, когато излезе от Къщата? Знам, че тя е най-верният ти критик…
- Каза, че доста се ядосвала, че вотът не е бил углавен. Ако било по този начин, от дълго време щяла да провежда огромна група хора да гласоподават за мен, с цел да ме изгонят доста по-рано – да ме отърве от тъгите. После като й описах в действителност какъв брой занимателно ми е било в Къщата, като й споделих най-хубавите моменти, доста се смяхме и се успокои, че не съм страдала, както си е мислила.

- За кого ще стискаш палци оттук насетне за финала?
- За Тото. Ама въобще няма да се прахосвам да притискам палци, просто съм сигурна, че ще е той. И ще победи не поради съвършено държание в Къщата, тъй като и той като всички нас позволи неточности, а поради това, че 10 години се е борил, работил е доста, с цел да стане това, което е. Натрупал е голямо утвърждение доста преди да влезе в Къщата. И в този момент тези, които го обичат, правдиво ще гласоподават за него. А неговите почитатели са доста повече от на всеки различен в Къщата. Сам си го е извоювал.

Интервю на Анелия Попова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР