Ваня Костова е сред свободните творци, одобрени за финансова помощ

...
Ваня Костова е сред свободните творци, одобрени за финансова помощ
Коментари Харесай

Ваня Костова живее на помощи

Ваня Костова е измежду свободните създатели, утвърдени за финансова помощ от Министерството на културата по стратегия Творчески стипендии за подкрепяне на млади и на изтъкнати създатели и на други млади експерти в региона на културата, разбра HotArena.

Певицата съумяла да се пребори за помощ и ще получава по 720 лв. месечно в продължение на три месеца. Цялата сума, която Ваня ще вземе от страната в границите на интервала, възлиза на 2160 лв.. С тези пари тя би трябвало да се погрижи за себе си и за сина си Боян, който като нея е артист. И поради неналичието на концерти, той също е незает. 

До момента майка и наследник си вадели прехраната с концертни изяви в страната. Не е ясно обаче по кое време и при какви условия на артистите у нас ще им бъде позволено да възобновят срещите си с публиката и надлежно облагите си от билети. Трудните времена за Ваня и Боян пристигнали в извънредно тежък за тяхното семейство миг, в който синът на легендата на Тоника води каузи с майката на дъщеричката си. 

Боян вложил всичките с пари в добър юрист, като желанието му било да продължи да бъде пълновръстен родител на Ванеса, както до момента. Бившата му жена Стефания обаче не била на това мнение и се борела тя да вземе цялостно настойничество над детето. Коронакризата и неналичието на участия щели да се отразят ужасно зле на финансовото положение на Боян, а то е един от главните фактори, с които се преценява съдът. 

Припомняме, че дрмата сред синът и снахата на Ваня Костова стартира преди няколко месеца, а за раздялата им се разбра скандално около тв присъединяване на Боян, в което той се разправяше с директорката на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " Столина Добрева, където е ученичка щерка му. Тогава стана ясно, че двамата с жена му имали фамилни различия във връзка с образованието на Ванеса и занимавали даже управлението на образователното заведение с тях, написа Ретро. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР