Ваня Григорова и Мая Манолова ще се явят с една

...
Ваня Григорова и Мая Манолова ще се явят с една
Коментари Харесай

Ваня Григорова и Мая Манолова заедно срещу Нинова на вота

Ваня Григорова и Мая Манолова ще се явят с една листа на предварителните парламентарни избори, стобщи OFFNews от свои източници на " Позитано " 20.
Двете остриета на лявото пространство няма да вземат участие във вота за европарламент, само че ще заемат първите две места в листата с бъдещите депутати в 50 Народно заседание. 
" Левицата " на Румен Петков и Татяна Дончева няма да взе участие дружно " Изправи се.БГ " на Манолова и " Солидарна България " на Григорова, а ще има обособена листа за Брюксел. В нея е допустимо да бъдат и актуалните евродепутати Сергей Станишев, Елена Йончева, Петър Витанов и Иво Христов, само че договарянията към този момент не са приключили. Левицата ще има и своя листа за националното заседание. 
БСП отпред с Корнелия Нинова ще се яви и с претенденти за народни представители, и за евродепутати. 
Така в лявото пространство се обрисуват 3 листи за Народно събрание и 2 за Брюксел. Иван Таков, на който Нинова спретна учредителен прелом за да го смъкна от поста водач на БСП-София, няма да напуща партията, нито да се включва в други листи. 
Срещата на левите и патриотични партии, които Българска социалистическа партия разгласи, че кани на 1 май, е планувана цяла седмица след периода 24 април, до когато би трябвало да се записват за присъединяване в изборите партиите и обединенията. И единствено няколко дни преди периода за вписване на кандидатските листи. Какъв резултат може да чакаме от такова закъсняло обединяване?, обявиха през вчерашния ден от Движение " Бузлуджа ", отпред с Таков, и платформа „ Социализъм XXI век “. Те прикани водачите на Българска социалистическа партия и на всички леви партии и организации да проведат неотложно среща. 
Според анализатори Григорова и Манолова ще вземат много гласове от Българска социалистическа партия и ще понижат съществено резултатът на столетницита. Особено като се има поради, че Ваня Григорова, която остана втора на кметските избори в София единствено с 5000 гласа по-малко от Васил Терзиев, ще може да разчита на синдикалните структури в София и страната за предизборната акция.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР