Ваня Делийска - създател и художествен ръководител на хор Звъника“;

...
Ваня Делийска - създател и художествен ръководител на хор Звъника“;
Коментари Харесай

С четирима нови почетни граждани и тържествен ритуал, Плевен отбеляза празника си

Ваня Делийска - основател и живописен началник на хор „ Звъника “; Максим Горанов - музикант и композитор; проф. доктор Константин Койчев, д.м.н. – който е измежду създателите на Медицински университет - Плевен; и Васил Копчев - преподавател и държавник, основател на Националния поход „ По стъпките на Апостола “, са новите почетни жители на Плевен. Четирите оферти бяха единодушноприети от общинските съветници, а тържествената гала по връчването на званието се състоя на Празника на Плевен.

„ За мен е чест да ви поздравявам с „ Добре пристигнали “ в празничния ден на Плевен! Благодаря на всички, че сте тук измежду нас. Плевен посреща своя празник с гордо вдигната глава и всички ние имаме привилегията да живеем в град със славно минало, само че и в град с почтено настояще. Настояще, което изискуем на напъните на всички наши съграждани, които всекидневно потвърждават себе си на другите поприща и пазят с достиженията си името на града ни! “.

С тези думи ръководителят на ОбС-Плевен Мартин Митев откри церемонията по връчване на званието „ Почетен жител на Плевен “, която се състоя в Актовата зала на Община Плевен в деня на Празника на града – 15-ти май. Традиционно това стана на Тържествено съвещание на Общински съвет – Плевен.

Кметът на Плевен Георг Спартански се обърна към четиримата нови почетни жители на Плевен с думите:

„ Мотивирайте нас, тъй като за нас е нужно да имаме вашия образец пред очите си. Сигурен съм, че и отсега нататък ще извършите по този начин, както сте работили десетилетия – непретенциозно и неуморно, само че поредно, с цел да водите Плевен напред. Сърдечна признателност и реверанс за това, което вършиме за България “.

В приветствието си, кметът Спартански акцентира, че четиримата нови почетни жители са модерни апостоли и будители, съдействали за това името на Плевен да бъде известно в целия свят.

След формалните обръщения съвещанието продължи с тържественото връчване на почетните звания. Председателят Мартин Митев разгласи решенията на Общинския съвет, съпроводени с къси информации за удостоените.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР