Ваня Червенкова е един от първите производители на алкохол и

...
Ваня Червенкова е един от първите производители на алкохол и
Коментари Харесай

Бизнес дамата Ваня Червенкова: На стари години ще изглеждам по-добре от Джейн Фонда

Ваня Червенкова е един от първите производители на алкохол и бутилира минерална вода по времето на демокрацията у нас. В продължение на десетилетия развива сериозен бизнес със страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Балканските страни. Животът й е премеждие, което непрестанно я вкарва в разнообразни екшън обстановки. На 27 юли 2003 година на Колхозния пазар във Варна невъзмутим убиец изпразва от упор цялостен пълнител в тялото на бизнес дамата. Пет от патроните се забиват в тялото й, а сцената се разиграва пред очите на невръстната й тогава щерка Никол.

След срещата със гибелта Червенкова трансформира метода си на живот. Прощава на убийците си и признава, че амнистия е тежък урок, който е трябвало да научи, с цел да върви напред с вдигната глава. Участва в няколко риалити излъчвания, написа книги и основава лична диета за здравословно хранене. През 2020 година, дни откакто с е избавила от подлия коронавирус, подхваща тежка експедиция в Алтай.  На 27 март Ваня посрещна вкъщи следващия си рожден ден с обещанието да почерпи приятелите си едвам откакто отворят заведенията.

- Какво си пожелавате точно на рождения ден?
- Мога да кажа, че леко съм ядосана на ковид, тъй като втора поредна година – навръх моя рожден ден, страната е в локдаун. През 2020 година взех извънредно съществени ограничения, с цел да се вардя. Не чаках, че през 2021-а още веднъж ще бъдем в затворен режим. Разбира се, имам опция да чествам с другари в заведения, които работят скрито с кодове или без кодове, само че не го направих и няма да го направя, тъй като съм възмутена от сходни заведения за хранене и питейни заведения. Категорично съм срещу да работят по време на карантина, тъй като зная по какъв начин се кара Ковид-10. В момента даже щерка ми боледува доста тежко от вируса. Бях на бизнес договаряния в Дубай, когато разбрах, че е болна и се тормозих свиреп. Вдигнала е висока температура, до момента в който съм била в чужбина са я приели в „ Пирогов “. Попаднала е на мой непосредствен доктор – завеждащ ковид-отделението. Направили са всичко допустимо, с цел да я вдигнат на крайници и са я изписали за лекуване у дома. Но вместо да се усъвършенства, ситуацията й става по-тежко. Така че никак не ми е до празненства. На 27 март предходната година поради драконовските ограничения, които започнах, бях безусловно сама с една бутилка шампанско. Тази година предизвестих приятелите си, че ще чествам чак като отворят заведенията. Ако желаят, ще честваме в България, в случай че желаят - в Гърция или Турция. Ще се разцепим от ваучър. На 27-и одобрявах единствено букети с цветя – доставка до у дома

- Каква беше миналата година за вас в персонален и в професионален проект?
- Очаквах спадове в оборотите на компанията с терминалите, тъй като една част от обектите, където са ситуирани машините ни, затвориха. Изтеглянето на „ Национална лотария ” също ни се отрази съществено, прекъсването на спортните празненства също ни повлия. Знаете, че аз съм един от най-сериозните сътрудници на всички компании за спортни залози в България. За мое огромно удивление се справихме. Запазихме всички чиновници - множеството работят от у дома, само че има и дежурни в офиса. Оборотите ни се усилиха с веднъж и половина за 2021 година, даже добавихме спомагателни услуги. Може би тъй като хората не трябваше да се редят на опашки, избраха да употребяват нашите услуги. В професионален проект имах извънредно сполучлива година - коронавирусът ни донесе огромен растеж в продажбите. Освен това станах извънреден представител за България и Румъния, а може би и за Турция в скоро време, на всички артикули на Хабиб Нурмагомедов. Той се занимава и с фитнес храни и счита да влага във фабрика в България. В персонален проект няма с какво да се похваля, тъй като от работа не ми остана време да имам страсти. Мога да споделя, че се сбъдна моя дългогодишна фантазия – попаднах в една специфична експедиция за посещаване на Алтай и Алтайския край. За нея се подготвях дълго. Започнах с тежки кросове и подчинение на върхове. Никога не се бях качвала на по-високо от 1000 метра. Обаче стана по този начин, че сложих личен връх – качих се на над 3800 метра височина. Е, не можахме да покорим Белуха, тъй като времето беше извънредно неприятно и не ни позволиха до върха, само че съумях да се срещна с алтайските шамани, при които върви Владимир Путин. Той дружно със Сергей Шайгу беше там безусловно преди дни, даже лидерът ни беше еднакъв локален мъж. Самото престояване беше необикновено и изискваше мощна подготовка. Всеки ден изстрелвахме по 200 патрона, само че това е едно от многото неща. Алтай е хубав и рисков...
Като цяло трансформирах много неща в себе си. От две години съм цялостен веган. Тренирам всеки ден и съм в цялостна трансформация, само че в по-добра физическа форма не съм се чувствала даже когато бях на 25 години. И в професионален, и в персонален проект съм извънредно удовлетворена от себе си.

- Имате ли паметен рожден ден, за който да ни разкажете?
- От известно време се занимавам с йога. В дома си имам 46 буди. На предишния си рожден ден застанах против един Буда и си повтарях, че няма да се нервирам, тъй като очевидно би трябвало да мина и през такова тестване. Надявах се, че това ще е първият и последният ми рожден ден, който ще изкарам сама. Тогава си пожелах да имам огромни фантазии и да реализирам огромни върхове. Не чаках, че и на тазгодишния си рожден ден ще си приказвам с Буда, за жалост.

- Какво е отношението ви към подаръците? Казвате ли какво желаете за рождения си ден или обичате изненадата?
- Не обичам да ми подаряват дарове, тъй като считам, че е прекомерно материално и не всеки път е знак на любов и почитание. Намирам живите цветя като знак за същинска обич. За това обичам да получавам цветя с мотив и без мотив. По време на празници къщата ми се напълва с хубост. Миналата година по това време прекарах тежко Ковид-19. Тогава приятелите ме зарадваха с цветя, изпратени до мен. Тази година съм добре, само че вървя единствено на работа и на тренировки в частния си фитнес. Иначе обичам да върша сама на себе си дарове. Преди дни в обществените млежи написах пост, че ще си направя подарък. Повечето хора взеха решение, че ще взема ново кученце или нова кола. Е, аз сили за ново кученце нямам, тъй като към момента тежко претърпявам загубата на Бижу. Имам мъничко чихуахуа, което е 10-годишно и към този момент ще бъда единствено с него. Взех се прелестна българска носия от една жена. Казва се Детелина Дрганова и е невероятна, тъй като всичко прави на ръка. Три месеца бродира носията – необикновено нежна хубост стана. Мечтая тази неповторима дреха един ден да я предам на щерка ми и ще се веселя да се предава по женска линия в рода ни като светиня. Искам на моите години всяка една жена от рода ни да бъде толкоз стройна, колкото съм аз сега. Детелина вложи доста обич в изработката й, а аз правя оценка нейния труд. Не ми изиска авансово задатък, което ме учуди. Представяте ли си какво доверие ми има?! Това е един от най-скъпите дарове, които съм си правила и съм доста щастлива.

- Кой е най-хубавият и най-лошият миг в живота ви?
- Най-хубавият е, когато родих Никол и я взех в ръцете си. Най-лошият е, когато прегърнах гибелта и изгубих първия си живот през 2003 година

- Притеснявате ли се от старостта?
- Не, аз намерено парадирам с годините си. Е, факт е и че никой не ми дава възрастта, може би тъй като доста отслабнах и упражнявам крепко. Миналата година, след втората сериозна загуба на килограми, се подложих на лицево-пластична интервенция, която несъмнено е смъкнала 20 години от мен. Остарявам красиво, почтено и считам, че нито календарът, нито цифрите ще ме победят. Убедена съм, че единният цивилен номер е просто тип бюрократична регистрация. Човек е на толкоз, на колкото се усеща душата му. Аз съм необикновен дух и владея мощна сила. Годините са просто цифра.

- Как виждате себе си след пет или 10 години?
- Мисля, че ще наподобявам по-добре от в този момент. Често пътувам в командировки из целия свят и виждам по какъв начин наподобяват възрастните хора. Зная по какъв начин наподобява една жена на 78 години в България…Отварям „ Google ” и виждам Джейн Фонда. Смятам, че ще наподобявам най-вероятно по-добре от Джейн. Вървя в тази посока.

- Кои са хората до вас, на които държите най-вече?
- Семейството ми, щерка ми, мама и баща, да са ми живи и здрави – към този момент са над 90-годишни, крепя ги с доста обич, двете ми сестри и дребното другари, с които сме повече от 20 години дружно. Те са потвърдили откровеното си другарство. На безусловно никой различен не държа. Не ме интересува и хорското мнение. Достигнах възраст, на която не желая да върша взаимни отстъпки със себе си.

- Предопределена ли е ориста на индивида? Вие самата усещала ли сте намесата й?
- В гадания имах вяра в миналото. Мисля, че това което е предначертано като линия на живота от една висша мощ, ще стане. Има предначертан път и всеки би трябвало да го извърви. Вярвам в нумерологията – държа да напомня, че тя не е мистичност, а математика. Всяка година си върша хороскоп - и персонален, и бизнес. На гледачки не желая да се поверявам, тъй като доста постоянно могат да ни подведат. Да създадат по този начин, че да се сугестираме по някои въпроси. Не синтезирам, не споделям неприятно за тях, всеки си има своята заложба, само че аз не желая да им се поверявам, тъй като не желая някой да ми дава неговия ъгъл на виждане. Смятам, че човек би трябвало да има вяра най-вече на себе си и на това, което Господ му е отредил.

- Вярвате ли в любовта или сте от хората, които считат, че тя съществува единствено в литературата и киното?
- Вярвам в любовта, макар че съм имала няколко доста тежки разочарования. Тя е най-движещата и мощ на света. Човек може да промени всичко към себе си поради любовта. Аз я изпитвам към вселената, природата, околните си, към починалото кученце Бижу. В доста персонален проект – сърцето ми е безусловно свободно. Вече доста мъчно бих могла да го дам на някого. Свободна съм да обичам.

- Любима книга?
- „ Факторът Айнщайн “ – невероятна творба, в която се приказва за устройството на човешкия мозък и неговия капацитет.

- Любим филм?
- „ Последният самурай “. Толкова ми харесва, че татуирах основният воин на ръката си. Това беше втората ми татуировка след тази с лика на Бижу. Харесвам го, тъй като аз съм дисциплинирана като самурай. За мен най-важни са достойнството и достолепието.

- Любимо ядене?
- До преди време обожавах постен гювеч и когато се прибирах при родителите си, карах майка да го прави. В момента нямам обичано ядене. Ям по друг метод от преди. Храня се със салати и плодове. Обичам да хапвам гречка, научиха ме руснаците. Преди 10 години отидох в Русия и се впечатлих от Путин. Отпуска гратис по 10 кг гречка на всеки диабетно болен жител, тъй като е потребна при такова заболяване.

- Любима марка коли?
- „ Ферари “, естествено! Притежавам такова украшение.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР