Вануату използва дрон за доставка на ваксини до отдалечен остров,

...
Вануату използва дрон за доставка на ваксини до отдалечен остров,
Коментари Харесай

Първите доставки на ваксини с дрон в света са на отдалечен остров в Тихия океан

Вануату употребява дрон за доставка на ваксини до далечен остров, като бебе на дребен тихоокеански остров стана първият човек, на който е дадена ваксина, доставена с дрон , оповестява UNICEF/УНИЦЕФ.

УНИЦЕФ взе участие в организацията на дрон, който да прелети към 40 километра в планините на Вануату, което в противоположен случай ще отнеме часове. Около 20% от децата във Вануату не получават значими имунизации, тъй като достигането до тях е прекомерно мъчно . (б.р. Вануату е островна страна в югозападната част на Тихия океан, ситуирана на островите Нови Хебриди. Архипелагът е ситуиран на 1750 км източно от Австралия и на 500 км от френската територия Нова Каледония, западно от Фиджи и южно от Соломоновите острови.)

Детската организация на Организация на обединените нации се надява, че доставката с дронове в бъдеще ще е от жизненоважно значение в отдалечените региони . " Днешният дребен полет на дрон е огромен скок за световното здраве ", разяснява Хенриета Фор.

Светът към момента се бори да ваксинира най-трудните за постигане деца , технологиите и дроновете могат да се трансфорат в тази смяна, последната миля, с която може да се доближи всяко дете, добавя тя.

Дронове са употребявани и преди, за доставка на медикаменти, само че т ова е първият случай в международен мащаб , в който една страна подписва контракт с комерсиална компания за доставка на ваксини в отдалечени региони.

Up, up and away!!! Swoop Aero demonstrates how their drone will trial vaccine deliveries this week in #Vanuatu #drones4vaccines @UNICEFAustralia @dfat @govofvanuatu pic.twitter.com/f8JT146XVL
— UNICEF Pacific (@UNICEFPacific) 6 декември 2018 година

Изпратеният дрон придвижва имунизациите в кутия от стиропор с лед и термичен уред в отдалечено село на остров Ероманго , от залива Дилон на запад от острова, до залива Кук на изток.

След това лекарството е употребявано от локалната здравна сестра Мириам Нампил за имунизиране на 13 деца и пет бременни дами.

Без дрон, заливът Кук е наличен единствено пешком или с лодка - и двата разновидността лишават часове спрямо 25-те минути , които лишават на дрона да стигне до селото. Медицинските консумативи би трябвало да се съхраняват на студено и да се транспортират бързо по опция.

" Изключително мъчно е да се носят кутии за лед, за да се охладят имунизациите, до момента в който минавате през реки, скали, планини и дъжд ", изяснява Нампил.

" Тъй като пътуването постоянно е дълготрайно и мъчно, мога да отида единствено един път месечно, с цел да имунизирам децата , само че в този момент с тези дронове можем да се надяваме да достигнем доста повече деца в най-отдалечените региони на острова ".

 Снимка 396130
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР