Външното ни министерство отправи ясно послание към всички българи.От Министерството

...
Външното ни министерство отправи ясно послание към всички българи.От Министерството
Коментари Харесай

МВнР към българите: Напуснете веднага Украйна

Външното ни министерство насочи ясно обръщение към всички българи.

От Министерството на външните работи на България приканват да не се пътува до Украйна, а също и българските жители, които се намират на територията на Украйна, да подхващат ограничения за овакантяване на страната.

" Предвид усложняващата се конюнктура в и към Украйна, призоваваме нашите сънародници да се въздържат от всевъзможни пътувания до страната. Приканваме българските жители, които се намират на територията на Украйна, да подхващат ограничения за овакантяване на страната с наличните все още транспортни средства ", осведомиха от МВнР, цитирано от vesti.bg.

От Министерство на външните работи предлагат на всички наши сънародници, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато в Украйна, да се записват за услугата „ Пътувам за… “ на интернет страницата - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/ukraine#travel-registration-form.
 
При потребност от подпомагане българските жители в Украйна могат да се обръщат към:
 
1. Българското посолство в Киев на следните телефонни номера: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурни телефонни номера в извънработно време: +380 44 246 7237, +380 44 246 7672,

2. Генералното консулство в Одеса на следните телефонни номера: +380 48 7466 554; +380 48 746 65 58 ; +380 48 746 63 75, както и на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +380 68 293 0048.

3. Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на задачите ни в Украйна: [email protected]; [email protected].
 
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

И други страни приканиха жителите си да изоставен Украйна:

Шведското правителство призова жителите си да изоставен Украйна допустимо най-скоро поради " изменящата се конюнктура в региона на сигурността ", съобщи Ройтерс. По данни на шведското посолство в Киев в Украйна се намират към 200 - 300 шведи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Да изоставен Украйна прикани сънародниците си и италианското външно министерство, съобщи ДПА. Ведомството прецизира, че италианското посолство в Киев ще продължи да работи, само че личният състав, който не извършва първостепенни задания, ще се прибере в Италия.

И нидерландският външен министър Вопке Хукстра прикани съгражданите си да изоставен Украйна и предизвести да не се пътува до такава степен.
Литва също сподели на жителите си да обмислят овакантяване на Украйна. Същия зов отправи Йордания, а Саудитска Арабия помоли жителите си, намиращи се в Украйна, бързо да се свържат със посолството си в Киев, с цел да бъде уредено изтеглянето им. Рияд и редица арабски страни, включително Кувейт и Обединените арабски емирства, приканиха жителите си да не пътуват до Украйна.

Германия също посъветва гражданите си да изоставен Украйна.  " Ако се намирате в Украйна, уверете се дали Вашето наличие там е строго належащо. Ако не, заминете допустимо най-скоро ", разгласи външното министерство в Берлин.

Вчера Съединени американски щати предизвестиха, че съгласно тях Русия скоро може да предприеме военно навлизане в съседката си - изказване, което Москва отхвърля.
Наред с Щатите да изоставен Украйна приканиха жителите си и Великобритания, Дания, Латвия и Естония.

Държавният департамент на САЩ нареди на чиновниците на американското посолството в Украйна, които не извършват функционалности от първостепенна значимост, да изоставен страната, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на задачата на Вашингтон. 

Заради ескалиране на напрежението американските военни ще трансферират от Украйна на друго място в Европа като защитна мярка 160 членове на Националната армия на щата Флорида, намиращи се там, съобщи ДПА.

Австралия и Нова Зеландия станаха следващите американски съдружници, призовали своите жители да изоставен Украйна. Те предизвестиха хората да отпътуват, до момента в който още има постоянни пътнически полети. " Ситуацията (в Украйна) ще стане доста нестабилна, в случай че (избухне) спор. Надяваме се и се молим " да няма война, сподели пред кореспонденти австралийският министър председател Скот Морисън. Нова Зеландия няма свое посолство в Украйна, напомни външната министърка Наная Махута и предизвести, че опцията на страната да оказва консулска помощ на своите жители там е " доста лимитирана ".

Южна Корея съобщи, че поради напрежението към Украйна от 13 февруари се вкарва четвърта степен на предизвестие за заплаха при пътуванията до такава степен, а южнокорейските жители следва в незабавен порядък да се завърнат в родината си или да заминат за друго безвредно място в трета страна. Препоръчва се на тези, които имат намерение да пътуват до Украйна, да преразгледат проектите си. Въведената степен на предизвестие за пътуванията значи, че те на процедура са неразрешени. Дипломатите от южнокорейското външнополитическо ведомство припомнят на жителите си, че за нарушаване на това наставление в южнокорейското законодателство е планувано наказване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР