Външното министерство на Великобритания изтри съобщение в Туитър, в което

...
Външното министерство на Великобритания изтри съобщение в Туитър, в което
Коментари Харесай

"Гардиън": Британското Външно изтри съобщение, че новичокът е на Русия

Външното министерство на Англия изтри известие в " Туитър ", в което твърди, че употребяваният против Сергей и Юлия Скрипал химически сътрудник новичок е " създаден в Русия ", написа " Гардиън ". Тази заран съветското посолство в Лондон публикува съобщение на " Форин офис " от предишния месец, в което се споделя, че лабораторията  " Портън даун " е открила, че употребяваният новичок е създаден в Русия.

22 March: “Porton Down lab @dstlmod clearly established that the source of Salisbury toxic agent was Russia”
3 April: “ @dstlmod never had the task to establish the source of the toxic agent” pic.twitter.com/rVyJsbNJiG
— Russian Embassy, UK (@RussianEmbassy) April 4, 2018
Но през вчерашния ден от лабораторията оповестиха, че не са открили кой стои зад изработката на бойното отровно вещество.
Ведомството разясни в обществената мрежата, че не е предала тъкмо коментара на посланика на Англия в Русия по време на брифинг в Москва и затова го трие. Във видео от брифинга излиза наяве, че посланикът Лари Бристоу твърди, че " няма подозрение, че новичокът е създаден в Русия от съветската страна ".
" Форин офис " също разгласява известие на лабораторията, в което се споделя, че са открили химическия сътрудник, само че се акцентира, че лабораторията няма отговорност да удостовери източника на сътрудника.
Междувременно съветският водач Владимир Путин съобщи, че лондонската полиция е декларирала, че се нуждае от минимум 2 месеца, лабораторията удостовери, че не знае от коя страна е новичокът, само че все пак продължава антируската акция.
" Ние свикахме среща на ОЗХО, с цел да намерим истината ", разясни той.

В същото време водачът на Лейбъристката партия на Англия Джереми Корбин съобщи, че външният министър Борис Джонсън е сгафил, откакто мненията му за " Портън даун " не са подкрепени с доказателства.
Борис Джонсън би трябвало да дава отговор на съществени въпроси. Той съобщи пред немска телевизия, че този химически сътрудник е създаден в Русия, " Портън даун " го изследва и сподели, че е новичок. Те не оповестиха къде е създаден, и ОЗХО организира среща за продължение на разискванията от кое място идва сътрудникът. " Форин офис " по-късно излезе със известие в " Туитър " в поддръжка на коментара на външния министър и по-късно го изтри, откакто " Портън даун " разгласи, че не са открили източника, изясни Корбин.
Изглежда, че Борис Джонсън изцяло е преувеличил информацията, която е получил и сподели на света по безапелационен метод какво счита, че се е случило. И това не е подкрепено от доказателствата, които той има от " Портън даун ", разясни лейбъристът.
На 4 март Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с химически сътрудник новичок. Случаят докара до раздор в връзките сред Англия и Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР