Външното министерство на Украйна изрази енергичния си протест срещу визитата

...
Външното министерство на Украйна изрази енергичния си протест срещу визитата
Коментари Харесай

Киев скочи на Путин заради негова визита в Крим

Външното министерство на Украйна изрази " енергичния си митинг " против визитата на съветския президент Владимир Путин в Крим - територия " под краткотрайна окупация " съгласно Киев, оповестява " Спутник ".

Това посещаване, както и всички предходни визити на съветски държавни чиновници във краткотрайно окупирания украински район, които не са съгласувани с Киев, е жестоко нарушаване на националното господство и териториалната целокупност на нашата страна от страна на Русия, разгласи Украйна в своя публична позиция.

Вчера президентът Владимир Путин, качен на мотор и съпроводен от премиера на Кримската република Сергей Аксионов и кмета на Севастопол Михаил Развожаев, посети мотофестивал, проведен от Клуб " Нощни вълци ".

Крим се отдели от Украйна и беше анексиран от Русия след извършения през март 2014 година референдум, на който над 96% от гласуващите поддържаха това решение.

Русия неколкократно е подчертавала, че анексирането на Крим е било осъществено според интернационалните закони и Хартата на Организация на обединените нации.https://www.youtube.com/watch?v=HIaNYDqZBi4&list=PLHdmYt7GvJtN6-AFczVO4VDGWANzofndm&index=49
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР