Външното министерство на Палестина поиска спешна намеса на Съвета за

...
Външното министерство на Палестина поиска спешна намеса на Съвета за
Коментари Харесай

Палестина призова ООН да прекрати мълчанието и да притисне Израел

Външното министерство на Палестина изиска незабавна интервенция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в отбрана на палестинското наличие в Йерусалим, оповестиха от палестинското посолство у нас.

 Абас зове Съединени американски щати да принудят Израел да махне метал детекторите в Йерусалим
Абас зове Съединени американски щати да принудят Израел да махне метал детекторите в Йерусалим

Абас е споделил пред Къшнър, че обстановката е извънредно рискова

Ведомството най-остро осъжда одобрения през вчерашния ден от така наречен Областна комисия в окупирания Йерусалим план за строителство на 900 нови колонизационни единици в колониите " Гило ", " Ремот ", " Неби Яков " и " Песгат Зеев ", впили се в палестинската земя в окупирания Йерусалим.

Освен това министерството осъжда изказванията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Париж, които израелският вестник " Хаарец " съобщи отчасти и в които Нетаняху удостоверява, че е срещу мира и че държи на заселническата колонизация и я поддържа.

 Израел забрани на мъжете под 50 година да се молят в Йерусалим
Израел забрани на мъжете под 50 година да се молят в Йерусалим

Новите ограничения за сигурност доведоха до напрежение

Според палестинците заселническите дейности в Йерусалим са продължение на политиката на ръководещата в Израел дясна коалиция, основаваща се на одобряване на окупацията и задълбочаване на колонизацията на окупираната палестинска територия.

Министерството е уверено, че Израел издига спънки и загради на пътя на американските старания, целящи обновяване на договарянията сред палестинската и израелската страна, а също и практическо претворяване на решението на ръководещата в Израел десница да унищожи всеки късмет за реализиране на уреждането посредством две страни и основаване на жизнеспособна и суверенна палестинска страна.

Министерството на външните работи на Палестина упорства пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да излезе от своето безмълвие и да поеме отговорностите си за използване на личните си резолюции по отношение на колонизацията и на първо място резолюция №2334. Също по този начин упорства страните, които претендират, че се придържат към постигането на мир въз основа на правилото за две страни, да се засилват незабавно и на практика, с цел да спрат методичното сриване от страна на Израел на правилото на споразумяване посредством две страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР